“SEOSKO PRELO”: Održano u Plažanu

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 10. 2023. u 13:14

DRUGO “Seosko prelo”, čiji su organizatori bili Udruženja žena “Stari vez” i MZ Plažane, a pokrovitelj opština Despotovac, održano je OŠ “Đura Jakšić” u Plažanu.

“СЕОСКО ПРЕЛО”: Одржано  у Плажану

FOTO: Privatna arhiva

Manifestaciju je u rekonstruisanoj fiskulturnoj sali otvorio predsednik opštine Despotovac dr Zlatko Marjanović koji je istakao vrednost manifestacija koje neguju srpsku tradiciju i običaje i dodao da će opština nastaviti da pomaže organizaciju ovakvih manifestacija.

U pletenju, krunjenju kukuruza, pikadu i drugim starim i sportskim igrama nadmetalo se pet udruženja iz Plažana, Jezera, Ćuprije, Ćovdina i Resavice. O najboljima odlučio je petočlani žiri. Najuspešnijima u pojedinačnim disciplinama dodeljene su medalje, kao i pehari za sveukupno takmičenje. Prvo mesto osvojilo je Udruženje žena „Stari vez“, čime su njegove članice odbranile prošlogodišnju titulu, druge su bile žeme iz Ćovdina, a treće iz Resavice.

Predsednica UŽ “Stari vez” Svetlana Rajić istakla je da je zadovoljna ovom manifestacijom i dodala da nije važno ko će da pobedi, jer svi će dobiti po neku nagradu, već su važni druženje i saradnja.

U kulturno – umetničkom delu programa igrama iz Gornje Resave i Ponišavljem predstavili su se članovi folklornog ansambla iz Plažana, kao i orkestar Nikole Simića iz Paraćina. Nikola je učenik Muzičke škole “Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu, a bio je i prva harmonika Sokobanje 2021. godine.

Seoska smotra završena je velikom igrankom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)