UMRLA STARA PARTIZANKA U 102 GODINI KOD LOZNICE: Za zasluge u Drugom svetskom ratu dobila odlikovanje od Putina

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 09. 2023. u 11:39

NADEŽDA Nada Lukić iz sela Runjana, nadomak Loznice, penzionisana službenica Medicinskog centra u Loznici, učesnica Drugog svetskog rata, koji je najviše provela na sovjetskom frontu za čije ju je zasluge odlikovao lično predsednik Rusije, Vladimir Putin, preminula je, jutros u 102 godini, saopštio je Života Isaković, predsednik GO SUBNOR u Loznici, koji je, sa saradnicima i prijateljima, poslednjih godina joj pokazivao maksimalnu pažnju i pomoć.

УМРЛА СТАРА ПАРТИЗАНКА У 102 ГОДИНИ КОД ЛОЗНИЦЕ: За заслуге у Другом светском рату добила одликовање од Путина

foto V Mitrić

U 102 godini upokojila se partizanka iz Runjana kod Loznice. Vest o smrtu heroine iz Runjana za gradonačelnika Loznice je, „tužna, ali će sećanje o njoj, zbog njenog slobodarskoj i rodoljubivog dela, u ranoj mladosti, ostati večno“.

Opeleo će biti održano sutra ispred porodične kuće u Runjanima, u 12 časova, a sahrana je na Mesnom groblju u tom selu, jednom od najlepših u Jadru, koje je zavola od kada se utala sa muža Milutina, svog ratnog saborca i višedecebijskog bračnog druga. I njihov brak je obeležila ljubav i međusobno poštovanje. Iako partizanka tetka Nada bila je i te kako verujuća žena, slavila je Svetog Nikolu, porodičnu slavu i često poručivala da sloboda i mir moraju da se čuvaju kao i da nas je vera održala i "njojzi večno hvala".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije