MEŠTANI SELA ĆELIJE IZAŠLI NA PUT: Traže redovno snabdevanje vodom

S.BABOVIĆ

28. 08. 2023. u 19:34

GRUPA meštana sela Ćelije zaustavila je danas kasno popodne jednu saobraćajnu traku magistralnog puta Kruševac-Kopaonik, jer traže hitno rešavanje problema sa vodosnabdevanjem u ovom mestu.

МЕШТАНИ СЕЛА ЋЕЛИЈЕ ИЗАШЛИ НА ПУТ: Траже редовно снабдевање водом

Foto:S.Babović

Kako su "Novosti" nedavno pisale, meštani već godinama nemaju redovno vodu, a situacija je kulminirala ovog leta. Da ironija bude veća, upravo se sa istoimene akumulacije - Ćelije, vodom snabdeva ceo Kruševac i deo Rasinskog okruga.

 - Mnogo novih priključaka vikendaša, slabe pumpe, to kažu da je neki razlog- ispričala nam je radnije penzionerka Mila Nikolić iz Ćelija. - Uglavnom, vodu nemamo, a živimo pored jezera odakle svi dobijaju vodu.

U MZ Ćelije, "Novostima" je predočeno da su odlazili u JKP Vodovod i u Gradsku upravu da ukažu na problem. Predsedik MZ Radenko Tufegdžić, koji nije bio danas na putu, rekao nam je ranije da cisterne dovlače vodu u lokalni bazen kako bi se nadomestila nestašica, ali da se dešava da se cisterne tokom kišnih dana zaglavljuju u blatu.

- Značajan porast dnevnih temperatura i povećanje broja korisnika, naročito vikendaša, rezultira značajnim povećanjem ukupne potrošnje vode - rečeno je između ostalog "Novostima" u JKP Vodovod Kruševac, gde dodaju da je „na žalost, ovo povećanje često praćeno i neracionalnim korišćenjem vode, kao što je, na primer, prekomerno zalivanje bašta i punjenje bazena, što dodatno otežava situaciju“.

U toku je nabavka novih pumpi za crpnu stanicu kako bi se u ovom trenutku ublažio problem. Dugoročnije rešenje je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže, uz proširenje kapaciteta rezervoara sa 60 kubika na 100 kubika, što je predloženo iz ovog preduzeća planom razvoja za grad Kruševac.

Meštani najavljuju da će blokirati put sutra popodne, ukoliko se ne nađe rešenje za njihov problem. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)