SAMOZAPOŠNJAVANJE ŽENA UZ PODRŠKU GRADA NOVOG SADA: Subvencije za otpočinjanje biznisa dobile 64 buduće preduzetnice

Z. GRUMIĆ

24. 08. 2023. u 19:20

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su danas u Gradskoj kući ugovore o dodeli subvencija Novosađankama za pokretanje različitih vrsta delatnosti, nastavljajući tako višegodišnji gradski projekat samozapošljavanja žena.

САМОЗАПОШЊАВАЊЕ ЖЕНА УЗ ПОДРШКУ ГРАДА НОВОГ САДА: Субвенције  за отпочињање бизниса добиле 64 будуће предузетнице

Z. Grumić

Na nedavno zaključenom konkursu raspodeljeno je ukupno 25 miliona dinara što je najviše u proteklih sedam godina koliko traje taj projekat, a finansijsku pomoć, u pojedinačnim iznosima od 300.000 do 400.000 dinara, dobile su 64 buduće preduzetnice.

- Cilj ove veoma važne mere podrške Grada jeste da vas podstakne da odlučno i hrabro krenete u ostvarivanje svojih želja i ciljeva. Nadam se da ćete ove subvencije iskoristiti na najbolji način, prvo za pokretanje poslova a kasnije i za proširenje delatnosti i zapošljavanje novih radnika u vašim firmama – poručio je gradonačelnik, čestitajući dobitnicama.

Đurić je podsetio da je od 2016. godine, kada je grad pokrenuo podsticajnu meru, iz budžeta izdvojeno ukupno 75 miliona dinara za 330 Novosađanki sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Među damama koje su konkurisale ove godine je i advokat Dragana Lojević iz Gacka koja se, kako ističe, advokaturom bavi u Novom Sadu.

- Ovde je veliki broj advokata pa time i velika konkurencija. Tako da mi je ova subvencija veliki podsticaj za početak. Drago mi je to što je Grad dao dodatnu mogućnost nama ženama, preduzetnicama da realizujemo naše ideje i na neki način podstakao tu stvaralačku stranu, da lakše ostvarimo naše želje, ambicije i mogućnosti – izjavila je ona za „Novosti“.

U ime potpisnica ugovora o subvencijama za samozapošljavanje žena, zahvalila je Jovana Radac naglasivši da ta podrška znači mnogo za, kako je rekla, jedan zdrav početak posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini