DA MAKSIM KONAČNO STANE NA NOGE: Potrebna pomoć za operaciju u Turskoj

Дејан Ристић
Dejan Ristić

23. 08. 2023. u 11:05

Šestogodišnji Maksim Ilić iz Vranja se od prvog dana svog života suočava sa brojnim zdravstvenim problemima, a sada se pojavila šansa da konačno stane na svoje noge.

ДА МАКСИМ КОНАЧНО СТАНЕ НА НОГЕ: Потребна помоћ за операцију у Турској

D. Ristić

Zbog fizičkog oštećenja prilikom porođaja, Maksim boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Majka Jovana i otac Tihomir se od prvog dana bore za dečakovo ozdravljenje i tokom godina je bilo napretka.

Nakon fibrotomije, operativnog zahvata na 18 mišića, Maksim je osetio boljitak, počeo da pokreće ruke i noge i da ispušta glasove, što nije mogao pre toga. To je njegovim roditeljima ulilo preko potreban optimizam i energiju da nastave borbu za dečakovo ozdravljenje.

Maksim je i dalje stalno na tretmanima i pod terapijama, pa mu se zdravstveno stanje popravlja. Međutim, još uvek ne može da govori niti da hoda.

Nada da će Maksim moći da u sedmoj godini da stane na svoje noge pojavila se nakon što je klinika iz Turske pristala da obavi složeni operativni zahvat na kuku i levoj nozi. Prema predračunu, operacija i boravak u bolnici koštaju 50 hiljada evra.

Porodica Ilić nema toliki novac jer je zaposlen samo Tihomir dok Jovana sve vreme provodi uz svoje dete. Uz to, žive kao podstanari, pa je potrebna suma izvan njihovih mogućnosti.

Zbog toga se nadaju da će naša osvedočena humanost još jednom doći do izražaja i da će novac biti sakupljen što pre, jer je vreme bitan faktor i u ovom slučaju.

Maksim Ilić je korisnik Fonadacije „Pokreni život“ i možete mu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 155 na broj 3800.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)