„DRUGA STRANA FILMA“: Muzičke teme u Arhivu Vojvodine, u ponedeljak, 14. avgusta

Lj.P.

10. 08. 2023. u 11:53

U AMFITEATRU Arhiva Vojvodine (Žarka Vasiljevića 2a), u ponedeljak, 14. avgusta u 20.30 časova, održaće se koncert „Druga strana filma“.

„ДРУГА СТРАНА ФИЛМА“: Музичке теме у Архиву Војводине, у понедељак, 14. августа

FOTO: Plakat Arhiv Vojvodine

 Publika će moći da čuje muzičke teme iz čuvenih filmova „Kabare”, „Kum”, „Titanik”, „Amarkord”, „Žaoka”, „Amelia Pulen”, „Groznica subotnje večeri”, „Petparačke priče”, „Top Gan”, „Mačke iz visokog društva” i drugih, u interpretaciji muzičara Simfonijskog orkestra RTS i Beogradske filharmonije: Nina Ćosić (oboa, glas) Hemnalina Miresković (violina),Nataša Lišanin (violončelo),Srđan Lišanin (kontrabas),Jevrem Ćosić (gitara). Tekstove Nine Ćosić kazuje Aleksandar Lazić, dramski umetnik.

Ideja koncerta je da se prikaže važnost i veličina muzike koja je neophodna pokretnim slikama. Pripovedajući tople i duhovite priče koje prikazuju svet filma iz drugog ugla, glumac postavlja i temu za maštanje i pitanje svakom od nas: Kakvih se sve priča i sami sećamo dok slušamo filmsku muziku? Ulaz je besplatan, a projekat je finansijski pomogao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti