ZA BUDUćE ASOVE KAO ŠTO JE NIKOLA JOKIĆ: Obezbeđen novac na nastavak obnove sportske hale u Somboru (FOTO)

J. LEMAJIĆ

17. 07. 2023. u 18:33

ZAHVALjUJUĆI 123 miliona dinara koje je obezbedila Pokrajinska vlada, biće završena obnova sportske hale "Mostonga" u Somboru.

ЗА БУДУћЕ АСОВЕ КАО ШТО ЈЕ НИКОЛА ЈОКИЋ:  Обезбеђен новац на наставак обнове спортске хале у Сомбору (ФОТО)

foto: Pokrajinska vlada

Ugovor  za nastavak rekonstrukcije sportske dvorane gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović a .obilasku radova prisustvovao je i najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić.

Novac je obezbeđen za drugu fazu radova, kojom su predviđeni izgradnja hidrantske mreže, sistema za automatsku detekciju, dojavu i zaštitu od požara, zatim energetska sanacija ulične fasade sa zamenom postojeće stolarije i bravarije, uređenje hola na glavnom ulazu i izrada poda u holovima hale. Biće obnovljene i opremljene svlačionice, zamanjen sportski parket, uređen parking i izgređena nova trafo stanice.

-Prva faza radova na rekonstrukciji „Mostonge“ privodi se kraju.Početkom avgusta, u hali ćemo imati sistem za klimatizaciju, a nastavlja se sa uređenjem tribina - istakao je Mirović i dodao da je prošle godine urađene rasveta. -Sa novim ulaganjem od 123 miliona dinara biće zaokruženo ulaganje u rekonstrukciju „Mostonge“. Želimo da ovo bude najmodernija sportska hala u ovom delu naše zemlje, da obezbedimo mnogo bolje uslove za razvoj sporta, za razvoj košarke, za treninge, za mlade ljude, koji u Nikoli Jokiću vide velikog uzora. Siguran sam da će jedan deo njih krenuti njegovim putem. Sombor, zahvaljujući Nikoli, polako postaje košarkaški centar, ovde, na severu naše zemlje.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković istakao je da je Pokrajinska vlada, pored ulaganja u „Mostongu“, u ovoj godini investirala 750 miliona dinara u projekte na teritoriji Sombora.

-U „Mostongi“ su u toku završni radovi na izgradnji pokretne teleskopske tribine, koje, sa 12 miliona dinara, finansira Grad Sombor. Sve ono o čemu smo pričali prošle godine, sada se realizuje, i tek će se realizovati nakon raspisivanja nabavke za ovih 123 miliona dinara, koje smo dobili do Pokrajine - je Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona