IZ REBALANSA 80 MILIONA: Vrnjčani otklanjaju posledice nedavnih poplava

G. ĆIROVIĆ

30. 06. 2023. u 11:45

NASTAVLjAJUĆI da otklanjaju posledice tri bujična poplavna talasa koji su prestonicu srpskog kontinentalnog turizma zadesila krajem maja i početkom juna, Vrnjčani su obezbedili dodatni novac za sanaciju štete.

ИЗ РЕБАЛАНСА 80 МИЛИОНА: Врњчани отклањају последице недавних поплава

G.Šljivić

Rebalansom opštinskog budžeta koji, kako se moglo čuti na sednici lokalnog parlamenta, tokom ove godine beleži rekordne prihode, za sanaciju je obezbeđeno još 80 miliona dinara.

- To će nam omogućiti da malo potkrepimo izvođače radova sa novcem jer su u sanaciji trošili sopstvena sredstva. Nalog je da se svi oštećeni putevi vrate u prvobitno stanje sa obaveznom izgradnjom odvodnih kanala, a sve uz nadzor Opštinske stambene agencije i licenciranih inženjera – kaže predsednik vrnjačke opštine Boban Đurović, komandant ovdašnjeg Štaba za vanredne situacije.

G.Šljivić

 

Elementarna nepogoda je, prema njegovim rečima, na teritoriji Vrnjačke Banje teško oštetila 11 mostova i prelaza, devet vodovodnih linija, jedan fekalni kolektor, četiri kilometra asfaltiranih saobraćajnica, na desetine kilometara nekategorisanih puteva, polavljen je 51 stambeni, 10 pomoćnih i šest privrednih objekata.

- Uz to, pokrenula su se i dva klizišta. Jedno je sanirano, dok će za drugo, na putu prema Goču, biti neophodno oko 60 miliona dinara – dodao je Đurović. - Tu, zapravo, mora da se uradi projekat za utvrđivanje okolnog zemljišta kako bi se sprečilo klizište jer nema prostora da se put eventualno izmesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona