JAČANJE BRATSKE SARADNJE: Delegacija opštine Gračanica u poseti Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

21. 06. 2023. u 11:14

JAČAJUĆI saradnju i bratske odnose zapčete pre tri godine, delegacija Opštine Gračanica, predvođena predsednicom prof.dr Ljiljanom Šubarić, boravila je ovih dana u Kraljevu.

ЈАЧАЊЕ БРАТСКЕ САРАДЊЕ: Делегација општине Грачаница у посети Краљеву

GU u Kraljevu

- Naš cilj je da saradnju produbimo i nastavimo. Iako se nalazimo u teškim i izazovnim vremenima, želeli smo da posetimo Kraljevo, da unapredimo odnose i svoje prijatelje pozovemo da nam u susret Vidovdanu dođu u goste. Gračanica je mnogo lepa i ko jednom dođe, uvek poželi da se ponovo vrati – istakla je prof.dr Šubarić.

Kako bi Kraljevčane upoznali sa programom obeležavanja tradicionalnih gračaničkih svečanosti povodom Vidovdana, na Trgu srpskih ratnika predstavljena je i turistička ponuda Gračanice.

- Gračanica je poznata po kulturnom nasleđu, manastiru iz srednjeg veka koji je nezaobilazna destinacija, arheološkom nalazištu Ulpijana, mnogobrojnim manifestacijama i dobroj gastronomskoj ponudi - poručila je Sandra Đokić, direktorka TO Gračanica.

Istovremeno, u Dečjem odmaralištu na planini Goč poviše Kraljeva boravilo je 27 dece iz sportskih klubova sa teritorije Gračanice i iz Muzičke škole osnovnoškolskog uzrasta.

GU u Kraljevu

 

- Treću godinu za redom trudimo se da mališani iz Gračanice provedu nekoliko dana na Goču i bar na kratko zaborave na nedaće koje proživljavaju u svom okruženju – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?