ZA JUBILEJ, VINO TEKLO U POTOCIMA: U Novom Sadu održan 20. Međunarodni festival vina „Interfest“

S.B.

19. 06. 2023. u 07:00

MEĐUNARODNI festival vina „Interfest“, koji je u svom jubilarnom, 20. izdanju, minulog vikenda bukvalno protekao novosadskim Trgom slobode, obeležio je nastup više od stotinu izlagača sa 500 različitih vinskih etiketa i hiljade posetilaca.

ЗА ЈУБИЛЕЈ, ВИНО ТЕКЛО У ПОТОЦИМА: У Новом Саду одржан 20. Међународни фестивал вина „Интерфест“

S.B.

Oni su na manifestaciji koja promoviše vinsku kulturu, imali priliku da degustiraju božanske napitke iz Srbije i regiona, kao i iz Portugalije, Španije, Italije, Grčke, Francuske, Mađarske i Čilea.

- Za dve decenije druženja sa Novosađanima, kroz festival je prošlo više od pola miliona ljubitelja dobre kapljice a, zanimljivo je, nije se desio ni najmanji incident- kaže Nataša Budisavljević- Radišić, osnivač manifestacije.- To dovoljno govori o našoj publici i izlagačima, proizvođačima vina i posebno malih, porodičnih vinarija koje po pravilu izdvajamo u prvi plan. Veliki broj njih je sa nama od prvog dana i imamo na čega da budemo ponosni.

Značajan festivalski sadržaj čine edukativni programi, predavanja, vinske radionice … na kojima, između ostalog, stručnjaci na zanimljiviv način „uparuju“ vino sa hranom, posebno sirevima i domaćim špecijama. Naročito je među posetiocima popularan muzički program, u okviru kog sa glavne festivalske bine ispred Gradske kuće, dopiru zvuci tamburaša ali i zabavne, latino, pop, kancone i šansone, ambijentalne muzike...sve u režiji profesora Aleksandra Dujina.

- Redovan sam posetilac od prvog festivala i sviđa mi se koncept po kom u razgovoru sa vinarima saznam više o njihovim proizvodima. Naravno, degustacija je neizbežna, i uvek su tu prijatelji i lepa druženja uz prijatnu muziku- kaže Ilija Ramić, penzioner.

Ovogodišnju manifestaciju, obeležio je sjajan nastup Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina. Predstavili su se i proizvođači sireva, meda… sa tezgi su se nudili čvarci, kulen, šunka, štrudle i razni vojvođanski kolači i mezetluci. Promovisani su i vinski putevi Novog Sada i Riđice na kojima se neguje pečat podneblja, kao i turističke organizacije Vršca, Sremskih Karovaca, Bačke Palanke i Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)