Na farmi Milinka Jakovljevića u Donjim Leskovicama kod Valjeva, krmača je na svet donela čak 21 prase! Nazimica, stara devet meseci, mešavina je rasa pijetren i landras, svi njeni prasići su živi i zdravi, ali zbog brojnosti moraju da sisaju iz – dve ture.

Komentari (4)

Prkosavac od Lazarevca grada

28.05.2023. 11:34

nevidim šta je tu čudno ja sam iz sela Prkosava kod Lazarevca,kada smo gajili svinje dok nije sve otislo u aut,naše su krmače uvek od devetnaet do dvadeset jedno dva prasile,i moja je majka uvek doranjivala one prace koji nisu imali svoju sisu za sisanje,tako da nemojte se čuditi i sčudjavati ,kao što ste objavili za vepra od pola tone a moja krmača od pre par godina izmerila 553 kilograma,tako da je to vec stara prica svega i jedim se kada citam vase objave i uvelicavanja mnogočega ... strašno

Dušan

28.05.2023. 11:53

Svaka čast. Moja krmača rase Landras, koju sam držao pre petnaestak godina se prasila 14 puta. Svaki put od 13-14 prasića. Sve je odlično odgajala. Jednu ili dve godine, ostavio sam još jednu, ali se slabije pokazala. No, i pored toga jedanput su se oprasile istog dana. Ova prva 14 prasića, a ova druga 12. Posle 6 nedelja sam ih sve spojio u posebnom oboru za prasiće. Prelepo! 26 prasića trči, i igra se po oboru!