ZA NAŠE TRI: Pomoć u lečenju bolesnim Vranjankama - Razglednica po ceni humanitarnog SMS-a

J. S.

23. 05. 2023. u 18:24

U nizu humanitarnih akcija koje sprovode kako bi pomogli prikupljanje novca za lečenje tri mlade žene iz Vranja, humanitarci iz ovog grada došli su na ideju da pokrenu priču koja vraća u prošlost, ali prvenstveno pomaže. U Vranju se prodaju humanitarne razglednice po ceni humanitarnog SMS -a.

ЗА НАШЕ ТРИ: Помоћ у лечењу болесним Врањанкама - Разгледница по цени хуманитарног СМС-а

Foto: Promo

- Prikupljeno je ogromnih 12,5 miliona dinara, nedostaje još 5,5 miliona. To je 27.500 SMS poruka, 8,5 hiljada za Nadicu i 19 hiljada za Snežanu. Adrijana, koja je lečena u Atini i trenutno je na terapiji, za sada ima dovoljno novca da nastavi lečenje. Dakle, potrebno nam je 27.500 hiljada ljudi koji će poslati po jedan SMS, pa da ovu trku sa vremenom privedemo kraju - kaže Milica Anđelković iz Ženskog solidarnog fronta jedne od organizacije koje bju bitku pod sloganom "Za tri naše".

Prema njenim rečima energija, koja je od prve akcije krajem februara do danas samo rasla, širila se, budila uspavane, pokretala usporene, podsećala odgovorne, još uvek je velika i sjajna.

- Za ova tri meseca, mnogo smo radili, zakucali na stotine vrata,  mi, obične građanke i građani, a ne političari i ne partije, uspeli smo da ujedinimo naš grad, da zadivimo Srbiju i, važnije od toga, da shvatimo kako imamo snagu i moć da menjamo stvari - podsećaju organizatori.

Trenutno zahvaljujući Školi animiranog filma, Vranje ima originalne razglednice, koje su opet zahvaljujući humanim ljudima odštampane i prodaju se po ceni jedne SMS poruke.

Foto: J.S.

 

-  Vranjanci i Vranjanke nisu sebični, već žele da i drugima pomognu da otkriju i pokrenu tu istu magiju zajedništva, rešili smo da svakome ko pošalje SMS za Nadicu ili Snežanu, poklonimo po jednu magičnu razglednicu koja će, i onome ko je pošalje i onome ko je primi, proslediti deo čarolije probuđene u Vranju. Hajde da preplavimo Srbiju razglednicama iz "VranjE" Hajde da liniju cilja "Za naše tri" pređemo zajedno, ruku pod ruku: pošaljemo SMS, napišemo i pošaljemo razglednicu nekome koga volimo, nacrtamo osmeh na lice osobe koja je pročita i spakujemo naše devojke da odu po lek koji predugo čekaju - poručuju humani Vranjanci.

Foto: J.S.

Podsećamo da se Adrijana Simeonova leči od karcinoma u Atini, Nadicu deli još milion dinara do lečenja multiplaskleroze u Rusoji, dok je Snežana tek na polovini potrebne sume od osam miliona dinara kako bi otišla na transplataciju bubrega u Belorusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju