ZLATNO ODLIČJE ZA NAJMLAĐE HORISTE: Mališani iz Zrenjanina odneli pobedu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

15. 05. 2023. u 11:55

GRADSKI dečji hor Kulturnog centra iz Zrenjanina, na 22. Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini, osvojio je zlatnu medalju i poneo laskavu titulu pobednika u kategoriji dečjih horova. 

ЗЛАТНО ОДЛИЧЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ ХОРИСТЕ: Малишани из Зрењанина однели победу

Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina

Program kojim se hor iz Zrenjanina predstavio na takmičenju, činile su pažljivo odabrane kompozicije, različite po stilu, epohi, karakteru, Enite ton Kirion Jovana Laskarisa, O kosidbi, Josifa Marinkovića i efektna komozicija iz crtanog filma The Aristocats - Svi bi hteli da su kao mi, u aranžmanu Dragane Damjan, uz vrhunsko izvođenje Tine Nikolovski na klaviru i Vesne Vučurević na flauti.

- Deca su Zrenjanin predstavila na najbolji i najlepši način, izvodeći umetničku muziku na ozbiljnom i zavidnom nivou, i time još jednom dokazala da muzika predstavlja vanvremensku umetnost i kvalitet, kulturni oslonac koji nadrasta mnoge poteškoće današnjice, a koji treba negovati i njome značajno uticati na vaspitanje dece i mladih – navela je Senka Milisavljević, dirigentkinja Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina, uz napomenu da na zvanično objavljenim rang-listama, po svim kategorijama, hor iz Zrenjanina je imao najviše osvojenih bodova od svih 50 horova koji su se takmičili u dva festivalska dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule