NOVI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA: NJuška odvaljena izolir trakom (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

13. 05. 2023. u 10:55

Najnoviji slučaj zlostavljanja nad psima zabeležen je u Bašaidu, gde je nađena teško povređena ženka sa ranama po glavi.

НОВИ СЛУЧАЈ ЗЛОСТАВЉАЊА ЖИВОТИЊА: Њушка одваљена изолир траком (УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ)

Privatna arhiva

Zverstvo prema psima u okolini Kikinde se nastavlja. Prošle godine je mučena ženka pulina, koja je teško povređena žicom oko vrata i nađena je u zavezanom džaku na periferiji grada. Početkom ove godine na lokaciji od grada prema Nakovu zatečen je labrador sa skoro odsečenim nogama. U martu je kod Mokrina otrovano 14 pasa, a ovih dana u Bašaidu je viđena ženka sa ranama po glavi, jer joj je njuška zalepljena izolir trakom. Pronađena je sa teškim ranama i sada je na lečenju.

- Ponovo sam ostala zapanjena načinon povređivanja i mučenja životinja. Uvek nove jezive metode. Rane kod ove ženke su velike, jer je očigledno njuška danima bila prelepljena izolir trakom. Pas nema čip, pa je možda donet u Bašaid i tu ostavljen u jadnom stanju. Uhvaćen je i odnet u jednu veterinarsku ambulantu u Novi Sad. Veterinari su nam rekli da su povrede toliko velike da ženki nedostaje deo njuške. Uz njihovu stručnu pomoć ona se sada bori za novi život - objavila je Jelena Ljuboja iz Udruženja za zaštitu životinja "Lina" iz Čoke.

Ovo udruženje tesno sarađuje sa Udruženjem za zaštitu životinja "Vaska" iz Kikinde, koje je ime dobilo po ženki pulina nađenoj u džaku. Zanimljivo je da se zverstva uvek čine prema ženkama. Jer je i labrador kojem su teško povređene noge bio ženka i dobio je ime Dora. Pas sa povredama njuške iz Bašaida takođe je ženskog pola i ljubitelji životinja koji su preuzeli brigu o njemu dali su joj ime Nova, jer, kako kaže Ljuboja, kreće u borbu za novi život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)