PET MILIONA OD DRŽAVE-Turistima sve informacije o prelepim manastirima, Zapadnoj Moravi, ali i o pečenju,na jednom mestu (FOTO,VIDEO)

S.BABOVIĆ

11. 05. 2023. u 08:31

TRSTENIK-MINISTARSTVO turizma i omladine ulaže pet miliona dinara u turističko-informativni centar u Trsteniku, čime će budući turisti na jednom mestu dobijati sve važne informacija o lepotama, koje treba da se obiđu u ovom gradu.

ПЕТ МИЛИОНА ОД ДРЖАВЕ-Туристима све информације о прелепим манастирима, Западној Морави, али и о печењу,на једном месту (ФОТО,ВИДЕО)

Foto:S.Babović

-Projektom je predviđeno da se rekonstruiše i nadogradi prostor Turističke organizacije kako bi dobili komforniji punkt za informisanje posetilaca-kaže za „Novosti“ Vladimir Jevtić,direktor TOOT.-Biće to reprezentativno mesto za ponudu suvenira, ali i proizvoda zanatastva i domaće radinosti.

U Turističkoj organizaciji opštine Trstenik nadaju se da će kompletan info-centar biti dovršen na jesen. Razloga za obilazak ovog grada je mnogo. Osim popularnih manifestacija poput „Trstenika na Moravi“ tokom avgusta i „Pečenjijade“ u Stopanji u septembru,koje zajedno poseti više desetina hiljada ljudi, ceo trstenički kraj ima destinacije do kojih prosto mora da se dođe.

To su u prvom redu manastiri Ljubostinja i Veluće,dragulji srednjevekovne arhitekture i umetnosti, Crkva Svete Trojice u Trsteniku. Mnogi posetioci susedne Vrnjačke banje ili Kopaonika odlučuju se da bar jedan dan provedu u Trsteniku. Sa izgradnjom Moravskog koridora, u Trsteniku veruju da će biti i više smeštajnih kapaciteta za turiste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!