ZA RAZVOJ SPORTA U VOJVODINI, 103,6 MILIONA DINARA : Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade uručio ugovore

S.B.

09. 05. 2023. u 14:26

ZA odobrene projekte na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, vrednih 103,6 miliona dinara, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade uručio je danas 344 ugovora i rešenja.

ЗА РАЗВОЈ СПОРТА У ВОЈВОДИНИ, 103,6 МИЛИОНА ДИНАРА : Игор Мировић, председник Покрајинске владе уручио уговоре

Pres služba pokrajinske vlade

Reč je o konkursu za finansiranje posebnog programa razvoja sporta, finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama i konkursu za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u Vojvodini.

- Posle veoma teške nedelje u našoj zemlji, posebno moramo nastaviti i unaprediti procese i društvene oblasti koje, poput sporta, donose zdraviju i humaniju sredinu. Vojvodina je poznata po tome što je minulih decenija iznedrila najpoznatije sportiste i klubove koji su proslavili našu zemlju i ponosimo se time. Verujem da ćemo uz finansijsku pomoć koja je veća nego ranijih godina zajednički stvoriti uslove za razvoj budućih šampiona u brojnim sportovima- izjavio je Mirović.

Pokrajinska vlada je preko resornog sekretarijata podržala 257 projekata sportskih organizacija, saveza za školski sport jedinica lokalne samouprave i nadležnih teritorijalnih sportskih saveza, u ukupnoj vrednosti od 65,6 miliona dinara. Sredstva za konkurs za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, namenjen sportskim organizacijama, iznose 30 miliona dinara za realizaciju 48 projekata. Podržano je i 39 projekata, sa osam miliona dinara, putem konkursa za finansiranje afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u Vojvodini, namenjenog vaspitno-obrazovnim, predškolskim, osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama

- Uz finansijsku pomoć Pokrajinske vlade, izabrane škole će stvarati uslove da decu i omladinu usmere ka sportu razvijajući njihovu ličnost na pravi način, omogućujući im prve sportske korake za buduće šampione poput Nikole Jokića i Ivane Španović, koji su potekli iz ove sredine i proslavili nas u svetu- istakao je Mirović.

Oprema i školski rekviziti obezbeđeni su, između ostalog, za osnovne škole u Novom Bečeju, Kikindi, Lukićevu, Ruskom Selu, Bajmoku, Čoki, Sremskim Karlovcima, Despotovu, Novom Sadu, Melencima, Ostojićevu, Sečnju, Plandištu, Novom Žedniku i drugim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)