SPORTSKI SUSRETI MINISTARSTVA ODBRANE I VOJSKE SRBIJE U NOVOM SADU : Takmičenja u tri sporta

S.B.

08. 05. 2023. u 17:19

POVODOM jubileja, 20 godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove- CISM, u utorak, 9. maja u novosadskom JP SPC „Vojvodina“ biće održani Sportski susreti između ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u organizaciji Delegacije Republike Srbije pri CISM, Ministarstva odbrane i sportskih institucija Vojvodine i Novog Sada.

СПОРТСКИ СУСРЕТИ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ : Такмичења у три спорта

Privatna arhiva

Na takmičenjima će učestvovati više od 130 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, Garde, Vojne akademije 1 i Vojne akademije 2.

- Reč je o projektu koji predstavlja kontinuitet uspešne saradnje sa sportskim i drugim društvenim institucijama Vojvodine, uspostavljene 2010. godine i, sve do danas, razvijane kroz sportske i institucionalne CISM događaje - kaže Goran Čegar, član organizacionog tima.

- Sportske susrete smo realizovali u Apatinu i Somboru, „1. CISM regionalno prvenstvo u polumaratonu“, „55. CISM Svetsko vojno prvenstvo u krosu“ i „7. CISM Futsal kup za mir“, kao i Novom Sadu „13. CISM Futsal kup za mir“ i „1. Regionalna koferencija CISM – Projekat: Balkanske vojne igre“. Sportski susreti između ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije biće realizovani prema pravilima nadležnih nacionalnih granskih sportskih saveza u futsalu, basketu 3h3 i džudou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona