AKTIVNIM MERAMA DO POSLA: Promocija javnih poziva i konkursa NSZ u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

15. 03. 2023. u 11:04

KRALjEVAČKA filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), u saradnji sa Opštinom Vrnjačka Banja, organizovala je promociju javnih poziva i konkursa predviđenih za tekuću godinu.

АКТИВНИМ МЕРАМА ДО ПОСЛА: Промоција јавних позива и конкурса НСЗ у Врњачкој Бањи

Opština Vrnjačka Banja

Ovom prilikom, Snežana Prelević, direktorka filjale, naglasila je da su javni pozivi koji se realituju u sklopu mera aktivne politike zapošljavanja uglavnom usmereni na privatni sektor, izuzev konkursa za javne radova.

- Većina javnih poziva i konkursa otvoreno je do 30. novembra, odnosno do 31. decembra kod konkursa namenjenih osobama sa invaliditetom. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje otvoren je do 10. aprila – rekla je direktorka Prelević.

Na teritoriji opštine Vrnjačka Banja zvanično je evidentirano 2.200 nezaposlenih osoba, od kojih 55 odsto čine osobe ženskog pola, 17 odsto su mladi do 30 godina, a 41 odsto su stariji od 50 godina. Od ukupnog broja nezaposlenih, čak 90 odsto pripada teže zapošljivim kategorijama prema kojima su ove mere NSZ i usmerene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost