VOZAČI NE VOLE POJAS: U Kikindi za vikend kažnjeno njih 136

R. Š.

13. 03. 2023. u 12:19

SAOBRAĆAJNA policija je proteklog vikenda na području Policijske uprave Kikinda registrovala 136 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima.

ВОЗАЧИ НЕ ВОЛЕ ПОЈАС: У Кикинди за викенд кажњено њих 136

Foto: R. Šegrt

Otkrila je i tri vozača koji su počinili prekršaj, jer su prekoračili dozvoljene brzine kretanja. Osim ovih zabeležen je još 101 drugi saobraćajni prekršaj.

- Za dane vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je osam lica zadobilo

teške telesne povrede. Nastala materijalna šteta procenjena je na oko 400.000 dinara. Uzroci ovih nezgoda su nepravilne radnja s vozilima i nepoštovanje pravila prvenstva prolaza. Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdata su 223 prekršajna naloga – saopštila je Policijska uprava u Kikindi, na čijem području su i opštine Čoka, Novi Kneževac, Senta, Ada i Kanjiža.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili narkotika iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od kojih su četvorica zadržani na trežnjenju u policiji u trajanju do 12 sati, jer su imali više od 1,20 mililitara, odnosno miligrama alkohola ili psihoaktivne susptance u organizmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu