Obeleženo 17 godina od smrti Slobodana Miloševića

D. N.

11. 03. 2023. u 11:24

DANAS je u Požarevcu obeležena 17. godišnjica smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.

Обележено 17 година од смрти Слободана Милошевића

Foto: PS

Članovi Pokreta socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin odali su poštu danas bivšem predsedniku Srbije i SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću u Požarevcu. 

"Pokret socijalista je i ove godine došao da oda poštu predsedniku Slobodanu Miloševiću, čoveku koji je svojim delima i svojom žrtvom zadužio srpski narod. Ako su ikada reči koje je Slobodan Milošević 2000. godine izgovorio i uputio srpskom narodu bile aktuelne, to su poslednjih godinu dana kada smo svedoci ovih velikih svetskih promena. Nažalost, svih ovih godina traje veliki pritisak na Srbiju, pritisak da se odreknemo onoga zbog čega je Slobodan Milošević platio svojim životom, da se odreknemo svog srca, svoje suštine, svoje duše, da se odreknemo Kosova i Metohije. Zbog svega toga članovi Glavnog odbora Pokreta socijalista su došli da se pred grobom Slobodana Miloševića poklone, da poruče da njegova žrtva nije bila uzaludna i da ćemo braniti kako Kosovo i Metohiju, tako i celu Srbiju ", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica u Požarevcu.

U ime SPS-a, vence na grob položio je Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik Vlade SR Jugoslavije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (0)

BORINA SUPRUGA: Dubravka je lepotica koja izbegava da se slika - kraj nje je roker bacio sidro (FOTO)