TANKA LINIJA IZMEĐU LEKA I OTROVA: Neobična izložba u Narodnom muzeju u Zenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

09. 03. 2023. u 09:42

Izložba "Tanka linija između leka i otrova", koju realizuje Muzej nauke i tehnike u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom u Beogradu, otvara se zrenjaninskom Muzeju, u sredu 15. marta u 19 časova, a izložbu su osmislili kustosi Ivan Stanić iz Muzeja nauke i tehnike, Jelena Manojlović iz Muzeja za istoriju farmacije Farmaceutskog fakulteta i Svetlana Mitrović iz Etnografskog muzeja u Beogradu.

ТАНКА ЛИНИЈА ИЗМЕЂУ ЛЕКА И ОТРОВА: Необична изложба у Народном музеју у Зењанину

B.G.

Na izložbi je prikazana istorijska perspektiva i pojedinačni fenomeni tanke linije koja deli život i smrt tokom razvoja ljudske civilizacije. Mnoge tanke linije su danas utvrđene zahvaljujući saznanju kroz praksu, ali prvenstveno razvoju nauke.

Autori ovom izložbom žele da podstaknu na razmišljanje o fenomenu tanke linije između leka i otrova. Ova linija je često skliska, nekada nevidljiva i kroz istoriju vrlo dinamična.

Zahtevala je saradnju sa stručnjacima iz najrazličitijih oblasti nauke i kulture. Priča o odnosu čoveka prema leku i otrovu i njihovoj upotrebi jeste priča o civilizaciji, odnosu prema prirodi i nauci i o međusobnoj komunikaciji, uzbudljiva, kontroverzna, sa još neizvesnim krajem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!