OD ZAMENE CEVI, DO OBNOVE ULICA: U Paraćinu gradilišta na svakom koraku

Зорана Рашић
Zorana Rašić

03. 03. 2023. u 06:30

U ATARU sela Glavica odmiče rekonstrukcija glavnog dovoda vode od kaptaže "Sveta Petka“ u Izvoru, u pravcu Paraćina, koja zimus uglavnom nije ni prekidana. U pitanju je najzahtevnija deonica od izlaza iz sela Davidovac do „Kosmaja“.

ОД ЗАМЕНЕ ЦЕВИ, ДО ОБНОВЕ УЛИЦА: У Параћину градилишта на сваком кораку

Foto: Z. Rašić

Zbog čestih kvarova, ova trasa je bila najproblematičnija, pa se stare azbest-cementne cevi iz šezdesetih godina prošlog veka menjaju na dužini od 2,3 kilometra.

Osim ovih radova koji će poboljšati kvalitet vodosnabdevanja u celoj opštini, pa i u susednoj Ćupriji, već narednih dana biće otvorena  nova gradilišta u Paraćinu, najavljuje Dejan Stojković, direktor JKP „Crnica“ Paraćin,  opštinskog preduzeća koje od ove godine objedinjuje brigu o vodosnabdevanju, infrastrukturi i odlaganju otpada.

- Vrednost samo radova na ovoj deonici koje izvodi firma „Telekomunikacije“ Blace je oko 18 miliona dinara. Ta sredstva, u saradnji sa Opštinom, mi smo obezbedili, dok je vrednost kupljenog materijala 550.000 evra i to je obezbeđeno iz kredita Nemačke banke za razvoj  (KfW) – kaže Stojković, napominjući da nakon završetka ovog posla za oko mesec dana, ostaje za rekonstrukciju još 3,2 kilometra glavnog voda kako bi se stiglo do rezervoara, a posao bio kompletiran.

ZAVRŠETAK ULICE NIKOLE PAŠIĆA

Predstoji i zamena vodovodne mreže u drugom delu Ulice Nikole Pašića, od pasaža do glavnog mosta, nakon čega sledi kompletna obnova kolovoza u tom delu, sa trotoarima sa obe strane. Prvi deo ove ulice u centru grada urađen je prošle godine, pa sledi završetak rekonstrukcije.

- Novi kolovoz dobiće uskoro i Ulica vojvode Putnika, gde smo vodovodnu mrežu zamenili nedavno. Projektno-tehnička dokumentacija već je urađena, pa sledi javna nabavka za izvođača radova – zaključuje Stojković.

U međuvremenu je završena zamena stare vodovodne mreže novim polietilenskim cevima u Ulici vojvode Putnika u gradu u dužini od oko 500 metara. Zamenjeno je i 55 vodomera. Investicija je „teška“ devet miliona dinara, a finansiranje je obezbeđeno po istom principu kao i za glavni vod – materijal je kupljen u saradnji sa KfW bankom, dok je sve radove finansirala „Crnica“. Rekonstrukcija vodovodne mreže po tom programu za nekoliko dana počinje i u Vidovdanskoj ulici u celoj dužini od 1.500 metara. Ukupna vrednost ove investicije je 21 milion.

Kada je u pitanju izgradnja i obnova ulica, prva na redu za izgradnju je Gračanička na obodu Paraćina, gde će radovi na terenu početi do kraja sedmice. Z. RAŠIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima