GRADE SELO DA MLADI NE ODLAZE: Okončani radovi na rekontsrukciji Doma kulutre u Grabovcima

S. KOSTIĆ

20. 02. 2023. u 12:39

ZAVRŠENI su radovi na renoviranju Doma kulture u Grabovcima, gde će meštani ovog najjužnijeg sela u rumskoj opštini, moći da koriste objekat za mnoštvo namena, od održavanja različitih manifestacija do proslava, priredbi.

ГРАДЕ СЕЛО ДА МЛАДИ НЕ ОДЛАЗЕ: Окончани радови на реконтсрукцији  Дома кулутре у Грабовцима

FOTO:S.K.

Na zgradi je završena popravka krova i postavljeni su gromobrani, promenjena je stolarija, renovirani su toaleti. Radovi su obuhvatili i molersko - farbarske radove, te je okrečen ulaz, toaleti, stepenište, hodnik i sve prostorije na spratu. Postavljena je nova rasveta i spušteni plafoni na spratu a renoviranje je obuhvatilo i izgradnju i opremanje kuhinje u okviru velike sale.

Predsednik Saveta MZ Grabovci Živko Cvetković napominje, da se oni zajedno sa lokalnom samoupravom bore na sve načine, da mladi Grabovčani u svom selu zasnuju porodice, da ostanu u selu, ali da u Grabovcima imaju sve uslove za dobar i kvalitetan život.

- Ekonomska migracija je zadesila mnoge male sredine, a mi se borimo protiv toga. Uz svesrdnu pomoć Opštine Ruma mi se trudimo da u selu unapredimo infrastrukturu, da omogućimo kulturna dešavanja, sportske aktivnosti, da napravimo uređen ambijent za dobar društveni život. – rekao je predsednik Saveta MZ Grabovci Cvetković i dodao da im je lokalna samouprava uredila i atarske puteve.

- Dosta je uloženo i u sport. Naš fudbalski klub finansijski je podržan od Opštine, koja je između ostalog, izdvojila sredstva i za unapređenje sportske infrastrukture, za proširenje tribina, izgradnju nadstrešica, ograđivanje fudbalskog igrališta. – kazao je Cvetković a onda podsetio da je lokalna samouprava izdvojila pet miliona dinara za seosku školu, te da je u planu da se u školi sa čvrstog goriva pređe na centralno grejanje koje će biti na gas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)