IN MEMORIAM: Iznenadni odlazak Miše Dragina, suosnivača nedeljnika "Kikindskih"

R. Š.

10. 02. 2023. u 13:29

NE samo porodicu, već i kolege, prijatelje i sve poznanike u Kikindi potresla je vest o iznenadnoj smrti tehničkog urednika nedeljnika "Kikindske" Miroslava Miše Dragina, koji je preminuo u sredu, u 52. godini.

ИН МЕМОРИАМ: Изненадни одлазак Мише Драгина, суоснивача  недељника Кикиндских

Foto: Kikindske

Vest o njegovom odlasku najpre su objavili njegovi prijatelji iz inostranstva i kolege iz pomenutih novina, koje je beskrajno rastužila njegova smrt. Jednako ga žale i oni koji su s njim radili u istoj redakciji, ali i kolege iz drugih redakcija, jer je bio izuzetno korektna i pouzdana osoba, ne samo u poslu već i u svakodnevnoj komunikaciji. Kao izuzetno prijatan i skoro uvek nasmejan, ostaće u sećanjima mnogih: prijatelja, kolega, poznanika, sugrađana i brojnih saradnika.

Dragin je bio suosnivač i tehnički urednik "Kikindskih", a uspešno je dizajnirao i uredio mnoge časopise i knjige: "Moto magazin", regionalni mesečnik Inicijative mladih za ljudska prava "Rez“, gradske monografije, plakate i letke. Sarađivao je sa Narodnim pozorištem u Kikindi, Zavodom za zaštitu spomenika kulture Srbije, "Mokrin hausom“ i drugim institucijama.

- Rođen je u Kikindi 1971. godine, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a potom Višu informatičku školu u Novom Sadu. Od sredine devedesetih bavio se prelomom novina i grafičkim dizajnom, a u nedeljniku "Kikindske“ je, osim novina, tehnički uređivao i književni časopis "Severni bunker“ i druga izdanja. Bio je dobri duh "Kikindskih“ prethodne skoro dve i po decenije i redakcija je njegovim odlaskom pretrpela nenadoknadiv gubitak- navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Miroslav Miša Dragin biće sahranjen u subotu, 11. februara, u 12.30 na Novom groblju u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a