"POMOĆ U KUĆI" U KLADOVU: O potrebama više od 50 starih i nemoćnih osoba brine pet gerontodomaćica

S. M. J.

10. 02. 2023. u 12:20

PET gerontodomaćica iz Kladova, iz evidencije nezaposlenih sa Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom mestu, narednih šest meseci obilaziće svakodnevno više od 50 korisnika u Kladovu i selima.

ПОМОЋ У КУЋИ У КЛАДОВУ: О потребама више од 50 старих и немоћних особа брине пет геронтодомаћица

Foto: S.M.Jovanović

Lokalna samouprava u Kladovu obezbedila je sredstva za nastavak programa „Pomoć u kući starim osobama i osobama sa invaliditetom“ zahvaljujući kojem je posao dobilo pet žena sa evidencije nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

One će narednih šest meseci voditi računa o higijeni, nabavci namirnica i lekova, plaćanju računa i drugim obavezama više od 50 korisnika u Kladovu i selima.

- Kontinuirano sprovodimo aktivnosti socijalne zaštite kako bismo unapredili kvalitet života naših najstarijih sugrađana i njihovih porodica, a jedna od aktivnosti je i servis „Pomoć u kući“.Svaka od njih dnevno po ranije utvrđenom planu, obilazi korisnike i u zavisnosti od njihovih potreba, nabavlja namirnice, lekove, priprema lakše obroke, plaća račune, pomaže im da se obuku, neguje im lakše povrede i rane– kaže Marko Prvulović, koordinator programa „Pomoć u kući“.

Gerontodomaćice, koje su prošle i obuku organizacije „Inkluzija danas“ iz Prokuplja po akreditovanom programu Komore socijalne zaštite, potpisale su u lokalnoj samoupravi ugovore o angažovanju, a ovom svečanom činu prisustvovali su i čelnici opštine Kladovo, Saša Nikolić, predsednika, Bojan Božanović, zamenik i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024