VOJNA OBUKA U POŽAREVCU: Za mirovnu operaciju UN u Libanu

D. N.

07. 02. 2023. u 13:39

U OKVIRU priprema pripadnika Vojske Srbije za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, na poligonima Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je tronedeljna dopunska obuka za upravljanje oklopnim borbenim vozilima.

ВОЈНА ОБУКА У ПОЖАРЕВЦУ: За мировну операцију УН у Либану

Vojska Srbije

Obuku su prošli posebno selektovani profesionalni vojnici sa značajnim vozačkim iskustvom, koji će u ovoj mirovnoj operaciji biti raspoređeni na dužnosti vozača oklopnih borbenih vozila.

Cilj obučavanja je da se osveže znanja i sposobnosti za sigurno i bezbedno upravljanje borbenim vozilima prilikom realizacije zadataka u zoni operacije, kao i za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova.

Znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske vojnici će nastaviti da usavršavaju tokom kolektivne obuke pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu, kako bi bili u potpunosti spremni za realizaciju svih zadataka koji ih mogu očekivati u zoni operacije.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI - NAJZGODNIJA REPREZENTACIJA EURO 2024! Evo ko je najseksi fudbaler, ali i kako izgleda Top 10 te liste! (FOTO)