POSEBNI PROFESIONALCI NA OBUCI: Pogledajte kako izgleda osposobljavanje za upravljanje borbenim vozilima u mirovnim operacijama (FOTO)

Novosti onlajn

06. 02. 2023. u 22:38

U OKVIRU priprema pripadnika Vojske Srbije za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, na poligonima Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je tronedeljna dopunska obuka za upravljanje oklopnim borbenim vozilima.

ПОСЕБНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ НА ОБУЦИ: Погледајте како изгледа оспособљавање за управљање борбеним возилима у мировним операцијама (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuku su prošli posebno selektovani profesionalni vojnici sa značajnim prethodnim vozačkim iskustvom, koji će u ovoj mirovnoj operaciji biti raspoređeni na dužnosti vozača oklopnih borbenih vozila. Cilj obučavanja je da se osveže znanja i sposobnosti za sigurno i bezbedno upravljanje borbenim vozilima prilikom realizacije zadataka u zoni operacije, kao i za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova. 

U skladu sa programom dodatnog osposobljavanja, vojnici su prvo realizovali teorijsku obuku o karakteristikama vozila, specijalnih sistema i uređaja i njihovim specifičnostima, a zatim su se na poligonu osposobljavali za precizno upravljanje na različitim terenima, savlađivanje prepreka, upravljanje na nagibu i vožnju noću i u otežanim meteorološkim uslovima. 

Po završetku obuke realizovan je vozački ispit i provera obučenosti, a postignuti rezultati potvrdili su odličnu osposobljenost vojnika. Znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske nastaviće da usavršavaju tokom kolektivne obuke pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, kako bi bili u potpunosti spremni za realizaciju svih zadataka koji ih mogu očekivati u zoni operacije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA JUN, JUL I AVGUST: U julu temperature ispod 25 stepeni, od 10. avgusta toplotni talas