POČELE PRIJAVE ZA UVOĐENJE GASA U BELOJ CRKVI: Evo šta je sve potrebno od dokumentacije i kome da se obratite

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

06. 02. 2023. u 15:48

STANOVNICI opštine Bela Crkva, koji jedini u Vojvodini još uvek nemaju mogućnost da koriste gas, konačno će u toku ove godine dobiti taj ekološki energent.

ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА УВОЂЕЊЕ ГАСА У БЕЛОЈ ЦРКВИ: Ево шта је све потребно од документације и коме да се обратите

Foto: J.J.Baljak

Kako je „Novostima“ rečeno u JP „Srbijagas“, izgradnja kompletne gasne mreže u samoj Beloj Crkvi i svih 14 okolnih sela je završena još krajem 2021. godine. U međuvremenu su dobijene i sve upotrebne dozvole, gas je pušten u cevi, tako da su se sada stvorili uslovi da se počne sa izgradnjom individualnih gasnih priključaka.

„Srbijagas“ u Beloj Crkvi nema svoju poslovnicu, pa se prijave zainteresovanih građana i privrednih subjekata za uvođenje gasa obavljaju lično u najbližoj poslovnici, koja se nalazi u Pančevu.

Potrebno je da se dostavi vlasnički list, dokaz o legalizaciji objekta u koji se uvodi gas, kao i kopija plana iz katastra.Postupak odobravanja izgradnje individualnog gasnog priključka traje oko četiri meseca.

Budućim korisnicima data je pogodnost da izgradnju priključaka plaćaju putem računa za plin, na 36 mesečnih rata, i to po akcijskoj ceni od 780 evra.

To se odnosi samo na dovod plina do domaćinstva, dok za unutrašnje instalacije vlasnik treba sam da angažuje druge majstore, što je dodatna investicija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna