IZVUKLE PSA IZ LEDENE NIŠAVE: Volonerke obmotane konopcima spasle životinju sigurne smrti (VIDEO)

D. M.

03. 02. 2023. u 20:51

SAMO zahvaljujući brzoj akciji ljubitelja životinja, pas koji se našao u ledenoj Nišavi, u delu koji protiče kroz, danas je spasen sigurne smrti.

ИЗВУКЛЕ ПСА ИЗ ЛЕДЕНЕ НИШАВЕ: Волонерке обмотане конопцима спасле животињу сигурне смрти (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kao u filmskoj akciji za desetak minuta od dojave da je pas na šljunčanom nasipu nasred reke, okupile su se volonterke koje su odmah krenule u akciju. Bile su obmotane konopcem da ih ne povuče struja i da bi mogle da prenesu psa.

Tanja Vidergar, zastupnik udruženja Pit, čiji su volonteri učestvovali u akciji, potvrdila nam je da je životinja sada dobro i da je reč u uličnom psu koji je prošao program imunizacije i kastracije.

- Posle zagrevanja vraćen je na svoju lokaciju. Nažalost, sve je više ovakvih slučajeva. Bila je prisutna i Komunalne milicija i nadam se da će preduzeti mere da se pronađu počinioci. Imamo pouzdane izvore i prijave da su već poznati - kaže Tanja koja je sa Anđelom Kocić zagazila u ledenu vodu, a podrška sa kopna bili su Nina Milenković, Miroslav Spasić i Bojan Anastasov.

To je već šesti slučaj ove zime, da pse izbavljaju iz reke volonteri Udruženja Pit. Gotovo bez ikakve opreme ulaze u Nišavu koja nije duboka, ali je svakako ledena.

Inače, ovo udruženje trenutno zbrinjava 240 pasa i već par godina se bori za humani tretman napuštenih životinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova