PLIVANJE ZA ČASNI KRST U BORU: Veroučitelj Uroš Živanović prvi do Časnog krsta (Foto)

S. M. J.

19. 01. 2023. u 21:13

VITEŠKO takmičenje u plivanju za Časni krst okupilo je na Borskom jezeru 45 mladića i devojaka.

ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ KРСТ У БОРУ: Вероучитељ Урош Живановић први до Часног крста (Фото)

Foto: I.Mitrović

Uroš Živanović, veroučitelj, prvi je na Borskom jezeru doplivao do Časnog krsta u konkurenciji od čak 45 učesnika. Višestruki pobednik ove smotre hrabrosti i istrajnosti, inače dugogodišnji vaterpolista, ističe da se ovoga puta nije posebno pripremao.

-Ovo mi je deseti put da plivam za Časni krst, a četvrti na Borskom jezeru. Rodom sam iz Bora tako da mi puno znači što sam pred našim sugrađanima učestvovao i Bogu hvala i pobedio. Ovo mi je četvrta pobeda, a učestvovao sam još i u Zaječaru i Kladovu – kaže Uroš Živanović, kome je pripao osveštani krst iz Jerusalima, pehar i medalja i ogrtač sa simbolom grada Bora.

Četvrto Bogojavljensko plivanje za Časni krst u organizaciji Crkvene opštine Bor,  grada Bor, Turističke organizacije, Sportskog saveza i ovdašnjeg Centra za kulturu, uz blagoslov episkopa timočkog Ilariona, okupilo je 45 učesnika, od kojih i tri dame Draganu Lilić, Tamaru Gubić i Ninu Dinić.

Ni kiša, ni hladna voda nisu ih omeli da do kraja hrabro prođu ovu 33 metra dugačku plivačku stazu pa ih je organizator redom nagradio medaljama, koje su, vele nadležni, i zaslužili.

 

-Ponosan sam što smo po četvrti put okupljeni oko Svetog krsta i što smo pokazali i dokazali koliko je jaka vera u Boga, u crkvu, u naš srpski narod. Ovaj sveti dan nas je podsetio na poruku ovog praznika: sabornost, jedinstvo u veri i širenje mira i ljubavi. Čestitam svim odvažnim i hrabrim plivačima koji su pokazali svoju hrabrost i veru u tradiciju, plivajući za Časni krst – rekao je gradočelnik Bora Aleksandar Milikić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri