SUTRA PRETAKANJE AMONIJAKA IZ PREVRNUTIH CISTERNI: Oglasio se pirotski Štab za vanredne sistuacije

V. ĆIRIĆ

06. 01. 2023. u 15:29

ŠTAB za vanredne situacije u Pirotu, saopštio je da će sutra 7.januara, početi uklanjanje četiri cisterne sa amonijakom, koje su 25. decembra iskliznule sa međunarodne pruge kod Sopotskog hana i tom prilikom izazvale ekološki akcident.

СУТРА ПРЕТАКАЊЕ АМОНИЈАКА ИЗ ПРЕВРНУТИХ ЦИСТЕРНИ: Огласио се пиротски Штаб за ванредне систуације

V.Ć.

Kako navode u Štabu, počeće pretakanje amonijaka iz prevrnutih cisterni u auto cisterne i zatim dalji transport. Najpre će početi pretakanje cisterne broj 13, a narednih dana posao, odnosno istakanje , biće nasatavljeno i ostalih cisterni.koje će zatim biti uklonjene sa lica mesta.

Štab apeluje na građane, da se bez preke potrebe ne približavaju ovoj lokaciji, zbog sopstvene bezbednosti, ali i zbog neometanog rada stručnih službi.  Tokom sanacije prevrnutih vagona, putnički saobraćaj na obližnjem koridoru 10 neće biti obustavljan-kažu u Štabu za vanredne situacije.

Inače, na ovom pravcu je na snazi i dalje zabrana saobraćaja na državnom putu prema Knjaževcu, a alternativni pravac je državni put prema Beloj Palanci, a odatle kod Sopotske petlje skretanje  prama Temskoj i Knjaževcu. Vanredna situacija u Pirotu biće ukinuta, kada se sve cisterne pomere sa ove  lokacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)