PUKOVNIK SBU: Mobilizacija neće pomoći Kijevu, Rusija je uništila čitav kadar VSU (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 04. 2024. u 21:33

RUSIJA je uništila celokupan kadar Oružanih snaga Ukrajine, a neobučeni regruti neće biti u stanju da pomognu kijevskom režimu, izjavio je penzionisani pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine Oleg Starikov, tokom intervjua za novinara Aleksandra Šelesta.

ПУКОВНИК СБУ: Мобилизација неће помоћи Кијеву, Русија је уништила читав кадар ВСУ (ВИДЕО)

Foto: Google maps/Vikipedija

-To je pogrešno mišljenje, da će navodno određeni broj ljudi, odnosno mobilizacija dovesti do nečega. Tako nešto bi bilo moguće ukoliko bi ljudi, koji će biti u sastavu novoformiranih jedinica, bili aktivni, obučeni vojnici. To je regularna vojska. Ali, nažalost, mi više nemamo regularnu vojsku, ocenio je Starikov.

Prema njegovom mišljenju, mobilizacija neće pomoći Kijevu da preokrene tok sukoba, jer "nove vojnike nije moguće obučiti zbog njihove nespremnosti da se bore".

-Ako ne želiš da se boriš, onda nećeš hteti ni da učiš. Uzeli su te, zgrabili, i govore ti "uči da pucaš", a ti (novi regruti) odgovaraš "ne treba mi to, neću da se obučavam“, objašnjava bivši pukovnik SBU.

On je podsetio i da je prosek godina novih regruta visok, te da veliki deo njih već ima probleme sa kardiovaskularnim bolestima i, prema njegovom mišljenju, nisu u stanju da pretrče ni 50 metara, a da se ne izlože riziku od srčanog napada ili moždanog udara.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI - NAJZGODNIJA REPREZENTACIJA EURO 2024! Evo ko je najseksi fudbaler, ali i kako izgleda Top 10 te liste! (FOTO)