KOMUNALNE USLUGE SKUPLJE OD JANUARA: Početak 2023. godine u Ćupriji obeležiće - veći računi

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 12. 2022. u 20:48

NA SEDNICI Opštinskog veća Ćuprije usvojen je predlog budžeta za narednu godinu, od 1.777.958.000 dinara i konstatovano je da je on zasnovan na realnim izvorima finansiranja.

КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ СКУПЉЕ ОД ЈАНУАРА: Почетак 2023. године у Ћуприји обележиће - већи рачуни

Foto:Z.Gligorijević

Najveći deo rashoda činiće zarade, ali su značajna sredstva predviđena i za kapitalne objekte. U rekonstrukciju javne rasvete u gradu i selima, odnosno zamenu postojeće led rasvetom, u naredne dve godine biće uloženo oko 300 miliona. Za rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja biće uloženo 75 miliona, dok će novac za rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Paraćina sredstva obezbediti Kancelarija za javna ulaganja.

Većnici su prihvatili i zahtev KJP „Ravno 2014“ da se cene usluga povećaju za 20 odsto, jer su komunalne usluge poslednji put povećane pre više od godinu i po dana, a da su cene repromaterijala poskupele nekoliko puta. I pored ovog poskupljenja Ćuprija će, sa cenom kubika vode od 89 dinara, biti u grupi opština sa najeftinijom vodom u Republici, ocenjeno je na sednici.

Cene komunalnih usluga PVV d.o.o. Niš od narednog meseca biće veće za 12 odsto.

Prihvaćen je i zahtev za povećanja cena usluga JP „Zoohigijena“.

KJP “Ravno 2014“ odobrena je subvencija u iznosu od 11.574.000 dinara, namenjena rekonstrukciji vodovodne mreže u pojedinim ćuprijskim ulicama.

BONUS VIDEO - BLIŽI SE NOVA GODINA: Ali, ko slavi prvi, a ko poslednji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!