DIREKTNIM KONTAKTIMA DO NOVIH POSLOVA: Privredna komora Vojvodine domaćin regionalnog poslovnog foruma

Z. GRUMIĆ

15. 11. 2022. u 14:52

U PRIVREDNOJ komori Vojvodine (PKV) u Novom Sadu danas je otvoren peti Regionalni biznis-forum na kojem će u naredne dve sedmice, direktno ili posredstvom posebne internet platforme, o mogućnostima za uspostavljanje i jačanje poslovne saradnje razgovarati predstavnici više od 250 kompanija i institucija iz 25 zemalja, sa četiri kontinenta.

ДИРЕКТНИМ КОНТАКТИМА ДО НОВИХ ПОСЛОВА: Привредна комора Војводине домаћин регионалног пословног форума

Z. Grumić

Taj poslovni skup organizovali su Skupština AP Vojvodine i Skupština Evropskih regija uz podršku PKV i drugih institucija.

Na plenarnom delu skupa video-porukama su se obratili predsednik Skupštine Evropskih regija Magnus Berntson i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji, koji je istakao podršku EU zemljama Zapadnog Balkana, naglasivši da je EK odobrila tom regionu 500 miliona evra pomoći zbog energetske krize. On je najavio dodatnih 500 miliona evra podrške u ostvarivanju projekata iz tog sektora.

Potpredsednik pokrajinske Skupštine Damir Zobenica, koji je i potpredsednik Skupštine evropskih regija, istakao je da će sastanci sa privrednicima i predstavnicima organizacija iz SAD, Kine, Velike Britanije, Nemačke, Nigerije i drugih država sigurno biti od velike koristi našoj privredi.

- Najvažnije je da se, na kraju ovog Foruma, umreže privrednici i kompanije koje će ostvariti zapažene rezultate - istakao je Zobenica.

Predsednik PK Vojvodine Boško Vučurević je rekao da se nakon razgovora predstavnika kompanija, institucija, regionalnih komora, razvojnih agencija očekuju novi poslovi i uspešni rezultati u privredi.

On je naveo i podatke da industrijska proizvodnja u Vojvodini beleži rast od skoro pet odsto u odnosu na prošlu godinu.

- U prvih devet meseci vrednost izvoza iz pokrajine je sedam milijardi evra, a očekujemo da će do kraja godine premašiti osam milijardi, što je rekord u poslednje dve-tri decenije – naglasio je Vučurević.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VIŠEGODIŠNJA TRADICIJA SE NASTAVILA: Školska slava i Dan solidarnosti obeleženi novom posetom Meridianbeta Kosovu i Metohiji (FOTO)