SUBVENCIONIŠU 32 PORODICE: U Varvarinu potpisani ugovori za prvi program povećanja energetske efikasnosti

S. Babović

08. 11. 2022. u 10:21

UKUPNO 32 porodice su dobile podršku po okončanju konkursa za subvencionisanje energetske sanacije stambenih zgrada i stanova, a interesovanje žitelja Varvarina za prvi program koji je u ovoj oblasti realizovala lokalna samouprava bilo je veliko.

СУБВЕНЦИОНИШУ 32 ПОРОДИЦЕ: У Варварину потписани уговори за први програм повећања енергетске ефикасности

Foto N. Petrović

- Dobijena sredstva ću iskoristiti da rešim problem grejanja, jer mi je dosadašnji kotao na čvrsto gorivo procurio i neophodno je da nabavim novi. Ispostavilo se, međutim, da tolika investicija premašuje finansijske mogućnosti mog domaćinstva, pa sam se potrudio da na vreme prikupim dokumentaciju i među prvima se prijavim na raspisani konkurs. I sve je okončano na moje veliko zadovoljstvo - kaže jedan od korisnika subvencije Vladan Maksimović.

Opština je, saznajemo, za ovu vrstu pomoći izdvojila dva miliona dinara, a već je najavljeno da će taj iznos dogodine biti bar udvostručen...

- Planiramo da izdvojimo četiri miliona, a toliko očekujemo i od Ministarstva rudarstva i energetike. Jer, sigurna sam da će interesovanje biti još veće nego ove godine - najavljuje predsednica Opštine Violeta Lutovac Đurđević, napominjući da program države, uz saradnju sa lokalnim samoupravama, podrazumeva sufinansiranje zamene dotrajale stolarije, nabavku novih kotlova ili ugradnju solarnih panela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene