BEZ PREKORAČENJA I NENAMENSKIH TROŠKOVA: Usvojen budžet opštine Paraćin za period januar – septembar

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 11. 2022. u 15:30

VEĆNICI grada na Crnici na poslednjoj sednici usvojili su Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Paraćin za period januar - septembar i predlog Odluke o usvajanju tog izveštaja uputili Skupštini opštine na saglasnost.

БЕЗ ПРЕКОРАЧЕЊА И НЕНАМЕНСКИХ ТРОШКОВА: Усвојен буџет општине Параћин за период јануар – септембар

Foto: D.M.

Prema obrazloženju Odeljenja za finansije i budžet, kako se čulo na sednici, za prvih devet meseci prihodi i primanja opštinskog budžeta ostvareni su u iznosu od nešto manjem od 1,2 milijarde dinara, što je realizacija plana prihoda od 66 odsto. Ostvarenje tekućih prihoda je nešto bolje i iznosi oko 70 odsto plana.

 Kad je o rashodima i izdacima reč, realizacija plana bila je u tom periodu 61,2 odsto, što je u apsolutnom iznosu 1.105.328.723 dinara. U izveštaju se takođe navodi da nije bilo odstupanja u pogledu namene utroška sredstava od strane budžetskih korisnika, kao i da nije bilo prekoračenja planiranih pozicija budžeta.

 Navedeno je, takođe, da je doneto ukupno 37 rešenja o upotrebi tekuće budžetske rezerve na osnovu kojih su raspoređena sredstva u iznosu nešto većem od 24,3 miliona. Stalna rezerva u opštinskoj kasi planirana je u iznosu od milion dinara i tokom prvih devet meseci ta sredstva nisu korišćena.

Ovaj izveštaj naći će se na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Paraćin već u ponedeljak, 7. novembra.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a