SVE TOPLANE U REDOVNOM REŽIMU: Počela grejna sezona širom Srbije

Novosti online

01. 11. 2022. u 10:48

U SVIM gradovima i opštinama u Srbiji, priključenim na daljinske sisteme grejanja, danas je i zvanično počela grejna sezona.

СВЕ ТОПЛАНЕ У РЕДОВНОМ РЕЖИМУ: Почела грејна сезона широм Србије

Foto: Novosti

Isporuka topolotne energije u pojedinim mestima je, zbog niskih temperatura, počela dan ranije nego što je najavljeno, 31. oktobra.

Ranijih godina grejna sezona počinjala je, po pravilu, 15. oktobra, ali je ove godine, zbog visokih spoljnih temperatura i da bi se malo uštedelo gorivo, pomerena za 1. novembar.

Daljinski sistemi grejanja inače pokrivaju 650.000 domaćinstava širom Srbije. Prema informacijama iz Udruženja toplana Srbije, svih 60 toplana u Srbiji od jutros je u redovnom režimu.

Z. Grumić

Novosađanima od danas toplije

Grejanje u Novom Sadu počelo je danas, saopšteno je iz "Novosadske toplane". Novosadska toplana" će od danas isporučivati toplotnu energiju za grejanje objekata priključenih na sistem daljinskog grejanja u Novom Sadu. U ovom preduzeću navode da su u skladu sa temperaturama spoljašnjeg vazduha, odnosno vremenskim uslovima i smernicama Gradskog veća obavili tople probe 20. i 21. oktobra, i nalazi se u režimu pripravnosti da u svakom trenutku isporučuje toplotnu energiju za sistem daljinskog grejanja u Novom Sadu. (Lj. P.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)