GRADE NOVI VRTIĆ U VRŠCU: Objekat kod Gerontološkog centra briše dugu listu čekanja

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

01. 11. 2022. u 10:04

NA parceli od 2.000 kvadratnih metara, koja se nalazi pored Gerontološkog centra u Vršcu, u toku je dugoočekivana izgradnja novog vrtića, koji će biti namenjen jaslenom uzrastu.

ГРАДЕ НОВИ ВРТИЋ У ВРШЦУ: Објекат код Геронтолошког центра брише дугу листу чекања

J.J.Baljak

Tom investicijom, vrednom oko 85 miliona dinara, lokalna samouprava će rešiti višegodišnji problem nedovoljnog broja mesta za upis svih zainteresovanih mališana u neki od devet objekata Predškolske ustanove „Čarolija“. Trenutno ih je na listi čekanja oko 150, od čega njih stotinu čeka upravo na jaslice.

J.J.Baljak

 

-Poslednjih godina je interesovanje za upis dece u jaslice značajno veće od naših raspoloživih kapaciteta. Na listi čekanja se nalaze i mališani, čija su oba roditelja u radnom odnosu. Prepoznali smo to kao jedan od gorućih problema i zato smo još prošle godine podigli kredit kako bismo što pre realizovali taj kapitalni projekat. Od iduće školske godine više neće biti lista čekanja – kaže Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje.

Novi vrtić, modernog dizajna prostiraće se na 640 kvadrata. Imaće prizemlje i sprat, dečje igralište, pristupne puteve, parking i uređene zelene površine. Moći će da primi između 80 i 100 dece, u pet vaspitnih grupa. Sa radom će početi u školskoj 2022/23.

U PU „Čarolija“ trenutno je upisano 1.040 mališana, od kojih je 163 jaslenog uzrasta. Vaspitne grupe za decu od jedne do tri godine trenutno postoje samo u četiri od ukupno devet objekata – u dva u centralnom vrtiću, u Hemogradu i kod bivše kasarne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)