URAĐENO VIŠE OD 75 ODSTO KAPITALNIH INVESTICIJA: Šabački Dom vojske uskroo jedan od simbola grada

30. 10. 2022. u 10:24

GRADONAČELNIK Šapca, dr Aleksandar Pajić, kaže da je „ izuzetno s zadovoljan podnetim izveštajima direktora javnih preduzeća za prvih šest meseci poslovanja ove godine i izveštajem o poslovanju javnih preduzeća za prošlu godinu“, koje su podneli na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta.

УРАЂЕНО ВИШЕ ОД 75 ОДСТО КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Шабачки Дом војске ускроо један од симбола града

foto :V.mitrić

Sva javna preduzeća su, po Pajićevim rečima, „poslovala dobro, osim JKP ,,Stari grad”, koje je nešto više od pet miliona bilo u minusu“.

-Usluga prema sugrađanima bila je kontinuirana i nesmetana, i ono što je dobro je da će u budžet grada, od dobiti ovih preduzeća, biti uplaćena značajna suma novca- ističe dr Pajić. - Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci je izuzetno dobar. Prihodi su nešto veći, a rashodi nešto manji od planiranih, tako da je i budžet i dobro planiran i realizovan u prvih šest meseci ove godine .

Na sednici Skupštine grada Šapca usvojana je i odluka o izradi plana razvoja grada Šapca za period od 2023. do 2030. godine, kao i odluka o programu kapitalnih investicija koje će u gradu biti realizovane u naredne dve godine.

– Siguran sam da je učešće jednog opozicionog odbornika na sednici dalo doprinos kvalitetu, kako rada, tako i odlučivanja. Stanković je u prethodnom periodu dao jedan predlog i sugestiju za svoje selo, što smo prihvatili i sproveli u delo. Iako imamo svoju politiku za koju smo dobili poverenje od naših sugrađana na prethodnim izborima, trudimo se da prihvatimo sugestije koje nam dolaze iz opozicionih redova, a na dobrobit su sugrađana. Radimo na tome da sve što smo obećali bude i realizovano - kaže Pajić.

PO Pajićevim rečima, „ već je urađeno više od 75 posto kapitalnih investicija“. Jedan od značajnih projekata koje će učiniti u narednom periodu je rekonstrukcija Doma vojske. Žele da to zdanje bude jedan novi simbol grada. Potrudiće se da ozbiljnim projektom konkurišu i dobiju partnere u toj investiciji. Rešavaju i pitanje sportske hale ,,Zorka”, kao i investiranje u Severozapadnu industrijsku zonu sa infrastrukturnim projektima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna