GIMNAZIJALAC ELEGANTNIJI OD PROFESORA: Jovan Bajkin iz Kikinde zbog stila oblačenja ima nadimak Tito (FOTO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

30. 10. 2022. u 15:11

ZA razliku od svojih vršnjaka, učenik kikindske gimnazije Jovan Bajkin (17) u školu ne ide u farmericama, duksu ili trenerci, ne nosi ni patike ni ranac.

ГИМНАЗИЈАЛАЦ ЕЛЕГАНТНИЈИ ОД ПРОФЕСОРА: Јован Бајкин из Кикинде због стила облачења има надимак Тито (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Treći je razred i u školu svakodnevno dolazi u odelu, sa kravatom, u lakovanim cipelama, s tašnom i urednom frizurom. Uvek ima potrebne knjige i sveske i nikada ne kasni na nastavu iako se ujutro samostalno budi, pošto sam stanuje. Zbog izgleda i životnih stavova još u osnovnoj je dobio nadimak Tito.

- Odelo sam prvi put obukao za malu maturu i jako dobro sam se osećao tako odeven. Od tada sam povremeno počeo da ih nosim, a ove školske godine samo tako idem u školu. Sportski odeven dolazim samo kad imam fizičko. Odelo je nešto najlepše što muškarac može da obuče. Ne nosim samo košulju i sako, već je obavezna i kravata - kaže ovaj učenik društveno-jezičkog smera Gimnazije „Dušan Vasiljev“.

Jovan je u učionici elegantniji od profesora. Najviše voli crna odela, a nosi i plava i siva. Majka mu pegla košulje, a lakovane ciple i sam ponekad očisti. Ujutro ustaje u šest sati da bi se „skockao“.

- Nemam mnogo odela, svega četiri, pet, ali je važno da su kvalitetna. Najviše volim vunena. Pošto su stolice u školi često loše, moram da pazim da ne zakačim pantalone. Odeću najčešće kupujem u Novom Sadu – otkriva Jovan.

I kosa mu je besprekorna, čista, ošišana, očešljana. Mada bi bilo očekivano da ga drugari zovu šminker, on ima nadimak po državniku.

- Još u osnovnoj su me prozvali Tito, jer jako volim kako se živelo u njegovo vreme. Čuo sam mnogo pozitivnih i lepih priča o nekadašnjoj Jugoslaviji. Ne smeta mi takav nadimak. On je, doduše, voleo i bela odela, a ja manje volim svetle boje. Više volim crna odela - kaže Jovan.

Njegovi drugari iz razreda svi su skoro identično odeveni, sportski, nose farmerice, dukseve sa kapuljčom, devojke su takođe u farmerkama koje su pocepane.

 

- Čudno mi je da Jovan nosi odela. Nikada nisam pomišljao da se oblačim kao on. U školu dolazim u trenerci, kao i većina – iskren je drug iz razreda Veljko Lakić, dok Una Inđić kaže da treba poštovati Jovanov izbor, jer je važno da je njemu udobno u njegovoj odeći.

- U čitavoj gimnaziji samo Jovan dolazi u odelima. Onako kako izgleda on se tako i ponaša. Ozbiljan je, sve shvata previše ozbiljno. Meni se taj stil ne sviđa, ali poštujem njegov izbor. Samo je šteta što više ne izlazi s nama u grad – prenosi Una Kresoja iz istog odeljenja.

Njegova razredna Danijela Mandić, profesorka srpskog jezika, ističe da je drugačiji od ostalih đaka ne samo po načinu odevanja, već i po većem stepenu odgovornosti.

BUDUĆI SUDIJA

Ovaj srednjoškolac već se delimično osamostalio od roditelja i dve mlađe sestre, od koji je jedna beba. Odselio se u manji porodični stan. Kaže da želi da postane pravnik, a kasnije i sudija.

- Želim da se borim za pravdu. To me jako zanima. Politika mi je manje zanimljiva, ona jeste važna, ali to nije baš najčasnije zanimanje – kaže Jovan Tito, koji na nastavu stiže pola sata ranije, često i pre profesora.

- On je jedan od retkih učenika koji na svakom času ima i udžbenik i svesku. Ozbiljan je, savestan, odgovoran. Vrlodobar je učenik i mnogo se trudi i kad mu je nešto teško. Nije povodljiv, ne ugleda se na trendove. Ima svoj stav i argumentima ga brani. Vrlo je iskren i pravedan. Kad nije spreman, on to iskreno priznaje, bez pravdanja ili nekog izvlačenja. Odelo ide uz njegov karakater – opisuje razredna.

Zbog svog ponašanja i odevanja, Jovan je odabran da glumi u predstavi „Lajanje na zvezde“ koju profesorka Bojana Penjin priprema za mart, za Dan škole. Jovanu je dodelila ulogu direktora škole.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (9)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!