REZULTATI KONKURSA „VUKAŠIN CONIĆ“: Prva nagrada Milani Gajović iz Beograda

I. M.

27. 10. 2022. u 12:45

POBEDNIK ovogodišnjeg konkursa za kratku priču „Vukašin Conić“ je Milana Gajović iz Beograda. Ona je prvu nagradu osvojila pričom „Kuća za lutke“.

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „ВУКАШИН ЦОНИЋ“: Прва награда Милани Гајовић из Београда

foto: I.Mitić

Druga nagrada pripala je Jadranki Milenković iz Niša, za priču „Lisabon“, a priča njene sugrađanke Jelene Cvetković „Posle kiše“ je trećenagrađena.

Žiri, koji su činili mr Biljana Mičić, Predrag Stanković i Dejan Đorđević, je jednoglasno doneo odluku o najboljima birajući ih među autorima velikog broja priča „raznovrsne tematike i različitih poetičkih prosedea“ - saopšteno je iz Leskovačkog kulturnog centra.

Ovo je trinaesti po redu konkurs koji nosi ime znamenitog Leskovčanina Vukašina Conića – autora „Dalekih belih puteva“ i „Ukusa zemlje“. Termin dodele nagrada biće naknadno objavljen, a nagrađene priče biće objavljene u časopisu „Naše stvaranje“.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni