I UKRAS I VAŽNI ZA BEZBEDNOST GRAĐANA: Paraćin dobija četiri nova pešačka mosta interesantnog dizajna i sa dekorativnim osvetljenjem

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 10. 2022. u 19:03

U PARAĆINU je danas u „Regionalnom inovacionom start ap centru“ svečano potpisan ugovor između Opštine Paraćin i firme „Stepkom“ za izgradnju četiri pešačka mosta na Crnici.

И УКРАС И ВАЖНИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА: Параћин добија четири нова пешачка моста интересантног дизајна и са декоративним осветљењем

Foto: Z. Rašić

Reč je o investiciji u okviru projekta „Izgradnja sistema za odbranu od poplava", a  potpisnici ugovora su predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević i vlasnica i direktorka „Stepkoma“ Sanja Dejanović Raičević.

Kompletan projekat podrazumeva izgradnju tri drumska i četiri pešačka mosta u okviru „krovnog“ sporazuma Vlade Republike Srbije i Vlade Švajcarske konfederacije, posredstvom  Kancelarije za javna ulaganja, a samo za izgradnju pešačkih mostova izdvojeno je oko 1,8 miliona evra.

Foto: Z. Rašić

Vladimir Milićević i Sanja Dejanović Raičević

Prema rečima predsednika Milićevića, nakon izgradnje svih mostova Paraćinci neće morati više da strahuju od poplave jer će sistem odbrane biti kompletiran. On je uputio reči zahvalnosti Vladi Švajcarske zbog obezbeđivanja ogromnih sredstava za projekat. Naime, opredeljena sredstva, zbog poskupljenja koja su usledila  - duplirana su, i sada su dostigla skoro 6,5 miliona evra.

Sanja Dejanović Raičević, direktorka „Stepkoma“, rekla je da će Paraćin dobiti četiri veoma lepe pasarele, interesantnog dizajna i sa dekorativnim osvetljenjem. Plan je da se radi fazno, zbog saobraćaja, pa će mostovi biti montirani sredinom februara i krajem aprila naredne godine. Čelična konstrukcija mostova radiće se u fabrici, a početak građevinskih radova na terenu očekuje se pri kraju godine.

BONUS VIDEO - KNEZ MILOŠ JE ODAVDE OBJAVIO SLOBODU: U porti Saborne crkve čulo se vekovima zabranjeno zvono

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana