VEĆI BROJ TURISTA NEGO PRE KORONE: U Vranju skoro 50 odsto više gostiju nego prošle godine

Дејан Ристић
Dejan Ristić

17. 10. 2022. u 12:53

U DEVET meseci ove godine, Vranje je posetilo 25.700 turista, što je povećanje od čak 49 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a u istom periodu zabeležene su 73 hiljade noćenja, što je skok od takođe impozantnih 45 odsto.

ВЕЋИ БРОЈ ТУРИСТА НЕГО ПРЕ КОРОНЕ: У Врању скоро 50 одсто више гостију него прошле године

D. Ristić

Najviše je domaćih turista, oko 70 odsto, dok ostatak čine posetioci iz Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije. Što se tiče noćenja, pomalo iznenađuje podatak da tu prednjače gosti iz Turske, iza kojih slede turisti iz Severne Makedonije, Bugarske, Rumunije, ali i Mađarske.

Ovogodišnji podaci pokazuju skok i u odnosu na 2019. godinu, odnosno period pre pandemije koronavirusa. Najveći broj gostiju u Vranje dolazi u turističke posete, zatim slede dolasci zbog posla, nakon toga su boravak na osnovu vaučera i posete sportskim manifestacijama.

- Kada smo upoređivali podatke od pre tri godine, videli smo da smo nadmašili te cifre i po broju turista i broju noćenja, pratimo pozitivni trend na nivou cele Srbije. Ove godine imamo i veći broj noćenja po osnovu vaučera koje dodeljuje Ministarstvo trgovine - kaže gradska većnica za turizam Izabela Savić.

D. Ristić

Izabela Savić: Veći broj noćenja i po osnovu vaučera

Prema podacima Centralnog informativnog sistema u oblasti turizma i ugostiteljstva, turisti u Vranju najviše posećuju Muzej kuću književnika Bore Stankovića, Narodni muzej, potom Beli most ili most ljubavi i manastir Sveti Nikola.

BONUS VIDEO - PROMOCIJA ZLATIBORA U RAVNICI: Zanimljiv događaj na gradskom trgu u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)