TRČALE ČITAVE PORODICE: Održan Svilajnački maraton, pobedio Lazarevčanin (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 10. 2022. u 14:15

POBEDNIK četvrtog Svilajnačkog maratona je Marko Ranković (34) iz Lazarevca.

ТРЧАЛЕ ЧИТАВЕ ПОРОДИЦЕ: Одржан Свилајначки маратон, победио Лазаревчанин (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

On je 21 kilometar istrčao za 1.10.20. Iako nije oborio lični rekord od 1.08.58, koji je ostvario u Bugarskoj, Marko je zadovoljan jer je ostvario rezultat sezone. Četvrti Svilajnački polumaraton okupio je oko 130 učesnika iz cele Srbije, „Trci zadovoljstva“ oko 200 trkača, u frtalj maraton (četvrtina od 42 kilometra) nešto više od desetak kilometara, istrčalo je osamdesetak trkača, a organizovana je i štafeta.

-Nametnuo sam jak tempo koji ostali takmičari nisu mogli da prate, tako da sam do kraja uspeo da se izborim za prvu poziciju. Bilo mi je zanimljivo zato što je publika neprestano navijala za mene. Staza je bila laka za trčanje, jer sam u svakom trenutku znao na kom sam kilometru, a dobro je što se sve vreme trčalo u gradu – kaže Marko.

Foto:Z.Gligorijević

Publika koja je burno navijala duž cele staze najviše je aplaudirala roditeljima koji su trčali sa svojom decom, a naročito čitavim porodicama koje su učestvovale u „Trci zadovoljstva“. Među njima su bili Jovana Milosavljević (33), koja je trčala sa šestomesečnom Srnom u naručju, njen suprug Saša Stojanović trčao je dok je u dečijim kolicima vozio dvogodišnjeg sina Sergeja, a kraj njih je trčao i njihov sin Stefan (12). Jovana je u „Trci zadovoljsta“ učestvovala po četvrti put. Stazu dugu 5 kilometara istrčala je za 57 minuta.

Foto:Z.Gligorijević

-Jeste naporno, ali decu držim svakog dana, pa sam navikla. Prvu „Trku zadovoljstva“ trčala sam sa Stefanom, koji mi je bio inspiracija da probam tako nešto i koji je verovatno najponosniji što uspevam da uradim ovako nešto. Prošle godine sam trčala kao trudnica – kaže Jovana za „Novosti“ i dodaje da svoju decu od malih nogu uči da treba da se bave nekom fizičkom aktivnošću.

Foto:Z.Gligorijević

Predsednik Atletskog kluba i organizator polumaratona „Duge staze“ Gradimir Krunić kaže da nije bilo „zvučnih imena“, jer su im svi učesnici bitni i svi su pobedinci. Drago mu je što je opština prepoznala značaj ove manifestacije, podržala ih i što ju je pripremalo preko 100 volonetara.

Foto:Z.Gligorijević

BONUS VIDEO - SPECIJALNIM AVIONOM DO KATARA: Pogledajte kako izgleda avion za argentinske navijače

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)