LEČE I - ZARAĐUJU: Čačanski dom zdravlja ni pandemija nije omela u postizanju odličnih poslovnih rezultata

V. ILIĆ

05. 10. 2022. u 13:30

UPRKOS činjenici da su zaposleni i menadžment podneli veliki teret tokom pandemije - jer je u kovid-ambulantama obavljeno više od 150.000 pregleda, a na punktovima za vakcinaciju dato oko 132.000 doza - Dom zdravlja u Čačku može da se pohvali odličnim poslovnim rezultatima.

ЛЕЧЕ И - ЗАРАЂУЈУ: Чачански дом здравља ни пандемија није омела у постизању одличних пословних резултата

Dr Pajović sa gradonačelnikom Todorovićem u Ovčar Banji, Foto V. Ilić

Pod okriljem matične ustanove, pritom, radi i 20 ambulanti, 15 seoskih, a zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradskom upravom otvorene su i nove medicinske ispostave - u Katrzi, Konjevićima, Ovčar Banji i Atenici. Istovremeno, renovirani su svi objekti po selima, a u toku su pripreme za izgradnju velike zdravstvene stanice u Ljubiću.

- Nedavno smo prošli i poslednju, šestu kontrolu Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova - kaže direktor DZ dr Aleksandar Pajović.

- Ovo je jedana od retkih ustanova koja prethodnih nekoliko godina plaća i porez na dobit, iako smo se na početku rada suočili sa nasleđenim problemima, među kojima su najteži bile presude u korist zaposlenih koji su tužili ustanovu. Rešen je i status Stomatološke službe, koja sada radi punim kapacitetom, baš kao što se naša Medicina rada uspešno nosi sa konkurencijom u privatnom sektoru.

Foto V. Ilić

Pored ambulanti, u Domu zdravlja su kompletno renovirani još Dečji dispanzer, administracija, te ostale prostorije. Samo u Ginekologiju je, tokom poslednjih nekoliko godina, što u adaptaciju prostora, što u opremu, uloženo čak 15 miliona dinara, a nabavljeni su i najsavremeniji uređaji za laboratorijske analize, četiri ultrazvučna aparata... Zanovljen je i kompletan vozni park Službe za kućno lečenje, a stalno se obnavlja i vozni park Službe hitne pomoći koja sa 15 saniteta godišnje "prelazi" i do 700.000 kilometara. Pored uobičajenog medicinskog obezbeđenja svih kulturnih, sportskih i ostalih manifestacija u gradu i okolini, tu su i dežurstva na aerodromu u Lađevcima.

Kadrovski potencijal

U ČAČANSKOM Domu zdravlja trenutno je zaposleno oko 470 ljudi, među kojima su 104 lekara, a 58 njih je završilo specijalizaciju. Na stručnom usavršavanju je još 15 kolega...

Pored rada na pet punktova za vakcinaciju, u prvom talasu pandemije, Dom zdravlja je ustupao svoje osoblje i za privremeni stacionar u Plavoj hali, a kadrovski je pomagano još čačanskoj bolnici, te Domu zdravlja u Ivanjici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)