LISTE ZA VRTIĆ KOD ZAŠTITNIKA GRAĐANA: Nekoliko mališana iz pećinačke opštine ispisano iz predškolske ustanove

S. KOSTIĆ

06. 09. 2022. u 09:13

NEKOLIKO mališana iz pećinačke opštine koja su upisana u Predškolsku ustanovu "Vlada Obradović Kameni" ispisano je iz vrtića. Roditeljima je umesto informacije u kojoj su grupi stiglo obaveštenje da su im deca na listi čekanja.

ЛИСТЕ ЗА ВРТИЋ КОД ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА: Неколико малишана из пећиначке општине исписано из предшколске установе

Foto: S. K.

Na toj listi su i sin i ćerka Jelene Mažić (42) iz Obreža. Ona i njen suprug Miloš predali su žalbu vrtiću i Zaštitniku građana, jer smatraju da su povređena prava deteta.

- Moja deca pohađaju ovaj vrtić od svoje prve godine. Šest dana pred početak, nas su iz PU obavestili da smo na listi čekanja, iako smo u aprilu dobili upisnicu da ostaju u vrtiću. Prvo smo pomislili da je greška, jer redovno plaćamo, suprug i ja smo zaposleni, svaku stavku ispunjavamo - priča Jelena. - Suprug i ja nismo članovi nijedne stranke, ja sam i pisala predsedniku na njegov instagram-nalog i sve što su tražili mi smo im poslali. Ali, ne dozvoljavam da moja deca budu nečije žrtve.

Direktorka PU "Vlada Obradović Kameni" Anita Volčevski, kako nam je rečeno, neće davati izjave za medije. U saopštenju Siniša Đokić, predsednik Opštine Pećinci, osuđuje ponašanje roditelja koji su s predstavnicima Demokratske stranke upali u vrtić.

- Akteri upada u vrtić i ne pokušavaju da sakriju političku dimenziju protesta, već smatraju da im to što su pripadnici opozicije daje za pravo da upišu decu preko reda. Decu ne možemo žrtvovati nečijim političkim ambicijama i dozvoliti da ih ugrožava svako ko sebi daje za pravo da odluči koje dete može da pohađa vrtić, a koje ne može. Opština Pećinci ne deli decu ni na koji način i zbog toga je prethodnih godina uložila velika sredstva u škole i vrtiće, kako bi svoj deci omogućila upis u vrtić - kaže Đokić. 

KOVID

PREDSEDNIK opštine Pećinci Siniša Đokić dodaje da zbog otežanog rada usled pandemije liste čekanja i dalje postoje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni