STANICA DOBIJA KUPCA? Zakazana prodaja firme "Velmortrans plus" iz Ćuprije

Z. RAŠIĆ

23. 08. 2022. u 06:06

DEVET godina od pokretanja stečajnog postupka nad nekad uglednim, a sada propalim ćuprijskim saobraćajnim preduzećem "Velmortrans plus", konačno su se stekli uslovi da se firma proda radi namirenja poverilaca i tako izađe iz stečaja.

СТАНИЦА ДОБИЈА КУПЦА? Заказана продаја фирме Велмортранс плус из Ћуприје

Foto Velmotrans plus

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je za 22. septembar oglasila prvu prodaju ovog stečajnog dužnika - kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja - a među njegovom najznačajnijom imovinom se nalazi sedam građevinskih objekata, uključujući i glavnu autobusku stanicu kraj auto-puta od Beograda ka Nišu. Početna cena iznosi 59 miliona i 528.983 dinara, što je polovina vrednosti firme procenjene na milion evra...

Javno nadmetanje će, kako je najavljeno, biti održano u 11 sati, u Beogradu, na adresi Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, a potencijalni kupci povereniku stečajnog upravnika Draganu Marinkoviću mogu da se prijave do 16. septembra. Visina depozita je 23 miliona i 811.593 dinara, a imovina preduzeća ponuđenog na prodaju može se razgledati tek po otkupu prodajne dokumentacije - najkasnije do 15. septembra.

Foto Z. Rašić

Podsetimo, ćuprijska Autobuska stanica je među malobrojnima u Srbiji koja je uspela da reši imovinske probleme, što je bio neophodan uslov za procenu vrednosti imovine i prodaju. Na predlog procenitelja, Odbor poverilaca je dao saglasnost da se dužnik proda kao pravno lice, jer ima licencu za autobusku stanicu i registrovanu delatnost za gradski i prigradski prevoz. Kupac će, tako, biti u prilici da stekne vrednu imovinu uz auto-put, uključujući i zemljište pod infrastrukturom čija površina premašuje dva hektara.

NADA

PREDSEDNIK Odbora poverilaca firme "Velmortrans plus" Miroslav Pešić (na slici) očekuje da će se kupac naći već tokom prvog javnog nadmetanja - jer je cena veoma povoljna - te da će autobuska stanica u Ćupriji, čiji zakupac je već četiri godine paraćinski "Eurolin", zadržati osnovnu delatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije