BRŽE DO POPRAVKE Pokrenuta aplikacija za prijavu udarnih rupa na putevima u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

08. 08. 2022. u 10:59

Zahvaljujući nedavno pokrenutoj aplikaciji na sajtu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu na kojoj građani mogu prijaviti udarne rupe na asfaltiranim putevima, sanacija takvih oštećenja na saobraćajnoj infrastrukturi u gradu na Ibru trebalo bi da se odvija brže i efikasnije.

БРЖЕ ДО ПОПРАВКЕ Покренута апликација за пријаву ударних рупа на путевима у Краљеву

G.Šljivić

Kako saznajemo u ovom preduzeću, nakon što je slična aplikacija za prijavu kvarova na janoj rasveti pokazala dobre rezultate, u eri modernih tehnologija odlučeno je da se isti vid komunikacije sa građanima ostvari i kada se radi o udarnim rupama i oštećenjima na kolovozu.

- Građani su najbolje upućeni gde i šta hitno treba popraviti jer ni mi, ni ovdašnji „Putevi“, ne raspolažemo sa dovoljno ljudstva da u svakom trenutku pokrijemo celokupnu gradsku teritoriju. Prijava je potpuno jednostvana uz neophodno popunjavanje par polja kako bi se efikasnije delovalo, a postoji i mogućnost postavljanja fotografija - kaže Marica Mijajlović, direktorka JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

G.Šljivić

Oštećena saobraćajna infrastruktura u Kraljevu

Putem aplikacije na sajtu ovog Javnog preduzeća građani su već prijavljivali udarne rupe na kolovozima u gradu i okolini, a na nadležnima je da u što kraćem roku ta oštećenja otklone.

- Imamo odličnu komunikaciju sa lokalnim, kao i državnim „Putevima i drugim institucijama u zavisnosti u čijoj se ingerenciji saobraćajnica nalazi – dodaje Mijajlovićka. - Tako će, na primer, rupe kod pružnog prelaza na obilaznici u Ratini uskoro biti sanirane, iako nisu u našoj nadležnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna