MOMIROVIĆ: Izgrađeno 160 kilometara nove kanalizacione mreže, do kraja godine i prva 4 postrojenja za preradu otpadnih voda

Novosti online

24. 07. 2022. u 12:55

NA teritoriji cele države do danas smo u okviru projekta „Čista Srbija“ realizovali oko 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture, a naš operativni plan je da do kraja godine završimo i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Mionica.

МОМИРОВИЋ: Изграђено 160 километара нове канализационе мреже, до краја године и прва 4 постројења за прераду отпадних вода

Foto: Novosti

- Zaista sam ponosan na projekat „Čista Srbija“ koji smo pokrenuli na teritoriji cele države. Konkretno ovde u Mionici i Banji Vrujci gradimo oko 20 kilometara nove kanalizacione infrastrukture i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u šta investiramo 10,5 miliona evra. Iz temelja menjamo ekološku sliku naše lepe države. Investiramo i gradimo nove ekološke projekte i ne stajemo nijedan dan, čak ni po ovim vremenskim uslovima. Samo smo u Novom Sadu izgradili novih 32 kilometra kanalizacione mreže i što bi rekao moj prijatelj Miloš Vučević – „mi gradimo, a oni ruše“- izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović se ovom prilikom osvrnuo na događaje u Novom Sadu, rekavši da jedna organizacija pod nazivom „Ne davimo Beograd“ koja se bavi komunalnim i lokalnim pitanjima u gradu Beogradu dolazi u Novi Sad da nasilno upada u Skupštinu tog Grada, jer im ne odgovora urbanistička koncepcija ili generalni urbanistički plan Grada Novog Sada.

- Ovim putem molim sve Novosađane, kao Beograđanin, da izdrže, jer mi kao Beograđani nemamo prava da se time bavimo – to je stvar elementarne političke kulture. Organizacija Novog Sada u urbanističkom smislu je pitanje za građane Novog Sada. Mi gradimo jedan fenomenalan most u Novom Sadu, koji je deo obilaznice oko Novog Sada, a gradimo i most koji će biti deo Fruškogorskog koridora- rekao je Momirović.

- Projekat izgradnje kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda je možda i istorijski za nas, jer je država izdvojila ogromna sredstva kako bi poboljšala kvalitet života naših građana u Mionici i Banji Vrujci. Građani Mionice vide da država dosta ulaže, mi smo o projektu izgradnje komunalne infrastrukture sanjali, a sada vidimo da će Mionica biti mesto po svim ekološkim standardima. Pohvala za ministra Momirovića koji je samo u Mionici četiri puta u obilasku radova- istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

U opštini Mionica u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 10.581 metar kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Banji Vrujci uz jedno postrojenje za preradu otpadnih voda biti izgrađeno i 8.498 metara kanalizacione mreže. Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DAN OPŠTINE: Kladovo obeležava pet vekova Fetislama (FOTO)