SKUĆILA SE JOŠ TRI DOMAĆINSTVA: U Paraćinu potpisani ugovori za kupovinu tri seoske kuće

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 06. 2022. u 19:18

DANAS je u zgradi Opštine Paraćin potpisivanjem ugovora o kupovini tri seoske kuće sa okućnicom rešeno stambeno pitanje za isti broj mladih porodica.

СКУЋИЛА СЕ ЈОШ ТРИ ДОМАЋИНСТВА: У Параћину потписани уговори за куповину три сеоске куће

Foto: Z. Rašić

Krov nad glavom na ovaj način dobili su samohrana majka Silvija Babić, porodica sveštenika Aleksandra Andrejića i mladi poljoprivrednik Ilija Matejić. Za njih su kupljene dve kuće u selu Drenovac i jedna u Donjoj Mutnici, kroz projekat koji finansira Ministarstvo za brigu o selu.

Na sličan način već je u prethodnom ciklusu u paraćinskoj opštini kupljeno sedam seoskih kuća, a sada još tri, sa realnom šansom da do kraja godine taj broj bude još veći.

Veliku pomoć ove porodice su imale od opštinske Stambene agencije koja je koordinirala sa nadležnim ministarstvom, pomažući zainteresovanim u prikupljanju dokumentacije, pa sve do okončanja procedure.

Da bi mogla da bude predmet kupovine, kuća na selu mora biti upisana u katastar i da ima priključke na struju, vodu i kanalizaciju, a zainteresovani moraju da budu državljani Srbije jer se ovaj projekat na njih odnosi.

Maksimalni iznos za seosku kuću koji Ministarstvo za brigu o selu odobrava je 1,2 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!